De jó, hogy önmagam lehetek!

Könyvecske az önbecsülésről

De jó, hogy önmagam lehetek!

Szerző: Christine Adams & Robert J. Butch & R. W. Alley

Kategória: Janó Manó sorozat
ISBN szám: 978-963-45839-7-4
Kiadó: Agapé Kiadó
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 32
Méret: 205x205 mm
Kötés: puhafedeles

850 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

A gyermekek önbecsülésének kialakításához mindössze annyit kell tennünk, hogy segítsük őket önmaguknak lenni. Meg kell mutatnunk nekik,hogy szeretjük és értékeljük őket pusztán azért, mert léteznek, mert közöttünk vannak.

E könyv manói egyfajta önfelfedező úton kísérik végig fiatal olvasóikat: feltárják velük az egyéniség szépségeit, hozzásegítik őket az egészséges énkép kialakításához, és fölkészítik őket néhány nehéz élethelyzetre.

A világon minden gyermek különleges és csodálatos. Mindannyian megérdemlik, hogy a következőket mondják el önmagukról: „De jó, hogy önmagam lehetek!” Jelen könyvecske valódi, értő segítséget kínál e kijelentés megfogalmazásához.

Ajándék vagy a világnak

Mindenkinek vannak sajátos ajándékai a világ számára. Marci meg tudja nevettetni az embereket. Anna valahogy mindig ráérez, mit kell mondani annak aki, szomorkodik. Laci meg tudja javítani az elromlott dolgokat, Jucus gyönyörű képeket rajzol, Feri pedig azon gondolkodik, hogyan lehetne pénzt gyűjteni a hajléktalanoknak. Más gyerekek Jézusra tekintenek, hogy a segítségével elsimíthassák a fociedzésen kialakult nézeteltéréseket. A világban mindenféle emberre és mindenféle adottságra szükség van: segítőkre, ezermesterekre, békekötőkre, művészekre. Neked milyen ajándékod van mások számára?

[...]

Légy hű önmagadhoz!

Jó, hogy te vagy te, még akkor is, ha másképp gondolkozol vagy érzel, mint mások. Jó, ha hű maradsz ÖNMAGADHOZ. Ha valaki azt mondja, hogy a rajzod fura, neked pedig tetszik, akkor egy percet se aggódj miatta. Az emberek különbözőképpen látják a dolgokat, más és más elképzeléseik vannak, és ez jó így. Ha egyesek rá akarnak venni valami rosszra, nem kell megtenned. Maradj hű saját érzéseidhez akkor is, ha esetleg kicsúfolnak miatta.

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?