Elsőáldozók könyve

Szerző: Patyi Beáta

Cimkék: Elsőáldozás

Kategória: Gyermek
ISBN szám: 978-615-51474-6-3
Kiadó: Jel Könyvkiadó
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 48

3400 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Antoine De Saint-Exupéry A kis herceg könyvében a róka azt kéri a kis hercegtől, hogy szelídítse meg. S miután ő megkérdi, hogyan is kell azt kezdeni, a következőt mondja a róka: „Jók csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.” – Ezzel egy különös titkot árul el, a barátság lényegét. Azé a kapcsolatét, ami kialakulhat két lény között, akik már nem közömbösek egymás számára. Mivel időt szántak egymásra, ezentúl már szükségük van a másikra, felelősséggel tartoznak egymás iránt. Már nem is a szavakra figyelnek elsősorban, hanem a szívükre.

Hogyan kapcsolódik mindez az Oltáriszentséghez? Ha Jézus Krisztus életéről, keresztáldozatáról és feltámadásáról gondolkodunk, nagyon hasonlónak találjuk a megszelídítéshez. Jézus közénk jövetelével barátaivá tett minket, csaknem megszelídített. Azért „csaknem”, mert egy barátság csak akkor működik jól, ha mindkét fél igent mond rá.

Ez az emlékkönyv abban segít, hogy mindig fel tudd idézni Jézussal kötött igazi barátságod első napját, vagyis első szentáldozásodat. Találsz benne emlékeztető gondolatokat, imádságokat, de magad is hozzáfűzheted azokat az eseményeket, pillanatokat, amelyek akkor épp fontosak voltak a számodra. S erre megkérheted a hozzátartozóidat is. Színesítheted még az albumot fényképekkel és rajzokkal, képeslapokkal, ajándéktárgyakkal, szentképekkel, stb. Mindazzal, amiről úgy érzed, hogy a Jézussal való bensőséges találkozásodat emlékezetessé tette.

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?