Helyes és helytelen

Útmutató gyermekeknek

Helyes és helytelen

Szerző: Lisa O. Engelhardt

Kategória: Janó Manó sorozat
ISBN szám: 978-963-45837-0-7
Kiadó: Agapé Kiadó
Kiadás éve: 2011
Oldalszám: 32
Méret: 205x205 mm
Kötés: puhafedeles

850 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

A gyermekek születésükkor nem ismerik a helyes és a helytelen fogalmát. Mégis, ahogy telnek-múlnak az évek, mindnyájan abban reménykedünk, hogy segítségünkkel, idővel tisztelettudó és megbízható felnőttekké válnak.

Ez a könyv felbecsülhetetlen értékű eszköz gyermekünk erkölcsi fejlődésének egyengetésében. Közérthető nyelvezettel és interaktív példázatokkal dolgoz fel olyan témákat, mint amilyen a becsület, a csoportszellem, a helytelen viselkedés helyes megközelítése. Ezen kívül arra is rávezeti a gyermekeket, hogyan legyenek jók, és hogyan tehetnek jót.

Mindenki követ el hibát

Ha valakit megbántasz azzal, hogy rosszat tettél, ismerd be és kérj bocsánatot! Gondolkodj el azon, vajon mit tehetnél annak érdekében, hogy akivel helytelenül viselkedtél, jobban érezze magát. Rajzolhatnál neki valamit, hogy kimutasd, mennyire is sajnálod a történteket. Javítsd meg azt, amit eltörtél vagy add vissza, amit elvettél! Isten pontosan tudja, hogy mindenki követ el hibát. És Isten azt is látja, hogy megbánásod valóban őszinte volt-e. Kérd hát Istent, hogy bocsásson meg és segítsen abban, hogy legközelebb helyesen cselekedj.

[...]

Jó és a rossz napok

Érezted már valaha is azt, hogy rossz napod van? Talán kimerült vagy és még morcos is. Talán a húgod is bosszant. S talán most olyat szeretnél tenni, ami nem lenne helyes. Noha az érzéseiden nem uralkodhatsz, de a tetteiden igen! Ha mérges vagy, ne légy egyben gonosz is! Ne kiabálj a húgoddal, ha csibészkedik. Ne nyúlj apu vadiúj fúrójához, ha előtte nem kérdezted meg, szabad-e. Ura vagy a szádnak, a kezednek és a lábadnak! Megvan hozzá az erőd is, hogy helyesen cselekedj! Nem változtathatod meg a másik embert és nem irányíthatod cselekedeteit. De te magad képed vagy uralkodni tetteiden!

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?