Hogyan légy jó barát

Kézikönyv gyermekeknek

Hogyan légy jó barát

Szerző: Christine A. Adams

Kategória: Janó Manó sorozat
ISBN szám: 978-963-45833-7-0
Kiadó: Agapé Kiadó
Kiadás éve: 2008
Oldalszám: 32
Méret: 205x205 mm
Kötés: puhafedeles

850 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Minden gyermeknek szüksége van barátokra. De a gyermekek nem születnek kifinomult szociális érzékkel. Meg kell tanulniuk barátokat szerezni, barátokat választani és a jókat megtartani.

A Hogyan légy jó barát című kiadványunkkal segítünk a gyermekeknek a barátság ápolásában. Beszélünk arról, hogyan viselkedjen, és hogyan ne. Felvázoljuk a csoportbefolyásolás csapdáit, és tanácsoljuk, mitévő legyen, ha nem talál barátot, vagy ha a legjobbat elvesztette.

Legyen ön a barátja a gyermeknek... Üljenek le és nézzék át együtt ezt a könyvet.

Hogyan szerezzünk barátokat

Légy barátságos – köszönj és mosolyogj. Annak, aki rokonszenves, mondd például, hogy remek fogalmazást írt. Kérdezd meg, szeretne-e veled játszani, és mit.
Ha látsz játszadozó gyermekeket, a legügyesebbnek mondd: „Jó dobás.” Várd meg, míg elcsitul a játék, és akkor kérdezd meg, hogy csatlakozhatsz-e hozzájuk.
Legyél mindig vidám. Fogj egy labdát, és kérdezd meg: „Ki akar játszani?” Ha senki nem válaszol, akkor kezdj valami másba. Meglátod, hamarosan mások is csatlakozhatnak hozzád.
Ha szégyenlős vagy, mindez nehezen fog menni. Kérd meg ezért Istent, adjon neked bátorságot. Meglátod, utána könnyebben szerzel barátokat.

[...]

Légy hű önmagadhoz

Légy az, ami vagy. Ne találj ki magadról meséket, csak hogy a többiek kedveljenek. Nem fontos, hogy olyan légy, mint ők, vagy azt tedd, amit ők, csak azért, hogy beilleszkedj a társaságukba.
Légy őszinte és hű önmagadhoz. Ha nem szeretnek olyannak, amilyen vagy, találj új barátokat, akik majd elfogadnak.
Ha már kialakítottad a baráti köröd, akikkel időd nagy részét töltöd, ne légy pimasz más gyermekekkel. Inkább hívd meg őket, hogy veletek játsszanak, és mindenkinek legyen barátja.

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?