Húzz el innen, komisz!

Szembeszegülés a komiszkodással

Húzz el innen, komisz!

Szerző: J. S. Jackson

Kategória: Janó Manó sorozat
ISBN szám: 978-963-45832-1-9
Kiadó: Agapé Kiadó
Kiadás éve: 2007
Oldalszám: 32
Méret: 205x205 mm
Kötés: puhafedeles

950 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

A fölényeskedés, a zaklatás, a másság jegyeit viselő gyerekek háborgatása veszélyes és elterjedt jelenség napjainkban. A kisgyerekek nagy része nem tudja, mitévő legyen, ha ilyenfajta megfélemlítéssel találja magát szemben.

Könyvecskénkben, mint afféle kézikönyvben, kis manók igazítják el az olvasót, tárják fel előtte a komiszkodás természetét, s adnak megoldási javaslatokat, tanácsokat arra vonatkozólag, hogyan előzhetik meg vagy küzdhetik le az érintettek az erőszakot.

A manó-tanácsadó végkicsengése ez: ha összefognak a gyerekek, felnőttek, együtt száműzhetik közvetlen vagy tágabb környezetükből a megfélemlítés, zaklatás minden formáját.

Hogyan szerelheted le?

Mivel nem minden gyerek egyforma, és nem minden pimasz sem, különböző módszerekhez kell folyamodnod velük szemben. Íme, a négy legjobb mód a leszerelésükre:

– Védd meg magad. Légy erélyes.

– Maradj veszteg, kerüld a bajt.

– Burkolózz „biztonsági felhőbe”

– Szólj egy felnőttnek, kérj tőle segítséget.

[...]

Kerüld a bajt

Kerüld a zaklatót, hogy ne bánthasson. Ha tegnap piszkált, bosszantott a busz végében, változtasd meg az ülőhelyedet, hogy ma ne találjon rád. Ha el akar gáncsolni a játszótéren, húzódj a barátaid vagy az ügyeletes tanár közelébe. Ha meg csúfol, vállrándítva csak annyit mondj: „Hát aztán…” s menj tovább.

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?