A szomorúság még nem a vég!

Gyermekeknek, kiket bánat ért

A szomorúság még nem a vég!

Szerző: Michaelene Mundy & R. W. Alley

Kategória: Janó Manó sorozat
ISBN szám: 978-963-45838-1-3
Kiadó: Agapé Kiadó
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 32
Méret: 205x205 mm
Kötés: puhafedeles

850 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Te is kérted, a szülők és a tanárok is vágytak erre világszerte. Most már létezik egy barátságos és szeretetteli útmutató gyászoló gyermekek számára, amely olyan szakember tollából született, aki jól ismeri a veszteséggel küzdő gyermekek lelki világát. A könyv – amellett, hogy őszinte és együttérző hangnemben szólal meg – kitűnő illusztrációival testközelbe hozza a gyászt. A világszerte ismert R. W. Alley a Janó Manó-könyvek stílusában illusztrálta ezt a kötetet is.

A szomorúság még nem a vég! Vigasztaló és reális nézőpontból szemlélteti a veszteséget bármely korosztály számára – és azoknak is, akik szeretik őket, gondoskodnak róluk. A könyv szinte hemzseg a pozitív, életigenlő segítségtől, hogy a gyermekek képesek legyenek megküzdeni a gyásszal. A könyv az őszinte és az egészséges gyászt támogatja, így a gyermek lelki fejlődése még zökkenőmentesebbé válik.

Sírj nyugodtan!

Amikor meghal, akit szeretsz, az nagyon szomorú esemény. Elerednek a könnyeid, és ez így van rendjén. A szomorúsággal nincsen semmi baj. Lehet, hogy úgy érzed, már túl nagy vagy a síráshoz. De ez nem így van. Talán olyasmi miatt is elszontyolodsz, amire korábban fel sem figyeltél: egy cipőre, amit most nem tudsz bekötni, egy játékra, ami most éppen eltört, leckére, ami mostanában túl nehéz. Beszélj ezekről olyasvalakivel, akiben megbízol. Mondogasd magadnak, hogy nyugodtan lehet sírni, amikor szomorúak vagyunk. Igazán alapos okos van most rá.

[...]

Akit szeretsz, különleges barátoddá válik

Nehéz lesz, hogy nem oszthatod meg az élményeidet, azzal, akit szeretsz. Bár nem tudsz a mennybe telefonálni, a szíveden át mégis beszélhetsz vele. Aki nagyon hiányzik, annak a szeretete és a lelke veled marad. Hunyd le a szemed, és érezd, megmaradt köztetek a kapcsolat. Talán azt is érzed majd, hogy vezet, hogy segít rajtad életed során az, aki most meghalt. Kérj meg valakit, hogy vigyen el a temetőbe, hogy meglátogasd a sírt. Vihetsz virágot, hagyhatsz üzenetet vagy egy kis ajándékot. Szereteted mutasd ki így.


A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

A kosár tartalma

Belépés           Regisztráció

Cimkék

Hitébresztő Blog

Az időskor is lehet aranykor (október 19. 12:51)

Imádság Szent Mirjammal (október 6. 15:20)

Barsi Balázs atya gondolatai az év minden napjára (szeptember 29. 15:03)

Lámpás a Te igéd lábam előtt (szeptember 22. 11:30)

Szent Lukács életregénye (szeptember 15. 9:47)

további bejegyzések...

Aktuális ajánlataink

Lukács László: Csináld magad

Lukács László

Csináld magad

1150 Ft

Luigi Guglielmoni & Fausto Negri: Eucharisztia és közélet

Luigi Guglielmoni & Fausto Negri

Eucharisztia és közélet

900 Ft

Paul Baldauf: A sötétség három napja

Paul Baldauf

A sötétség három napja

750 Ft

Farkas Éva Imelda OP & Melega Miklós & Nagy Szilvia Andrea OP & Pál Ferenc: A szombathelyi domonkos rendi nővérek 1905-1950

Farkas Éva Imelda OP & Melega Miklós & Nagy Szilvia Andrea OP & Pál Ferenc

A szombathelyi domonkos rendi nővérek 1905-1950
Arcképcsarnok - Híres szombathelyi nők

2300 Ft