Rosszcsont fivérek és önző nővérek

Minden a testvérek közötti versengésről

Rosszcsont fivérek és önző nővérek

Szerző: R. W. Alley

Kategória: Janó Manó sorozat
ISBN szám: 978-963-45836-0-8
Kiadó: Agapé Kiadó
Kiadás éve: 2010
Oldalszám: 32
Méret: 205x205 mm
Kötés: puhafedeles

850 Ft

Ebből a termékből jelenleg nincs készletünk!

A legtöbb családban napirendi téma a testvérek közötti versengés, ami csúnyán elfajulhat, ha nem tartjuk kordában a dolgokat. A gyermekek mindig vetélytársaknak tekintik egymást, ha a szülők szeretete és figyelme a tét. Tipegők vagy tinik, jóban és rosszban is, saját értéküket az alapján ítélik meg, ahogy szüleik megosszák köztük figyelmüket.

Ez a szívmelengető könyv biztosítsa gyermekeidet a felől, hogy sajátságos helyük van a szívedben, és bátorítsa a testvéreket, hogy együtt nőjenek fel és ne külön-külön. Beszéld meg a gyermekekkel még ma és segíts nekik meglelni saját különleges helyüket a családban!

Osztozni nehéz

Időnként nehéz megosztani a dolgokat. Amikor te és testvéred ugyanazt akarjátok, de csak egyikőtöké lehet, akkor te és a testvéred versengtek. A felnőttek ezt „testvéri versengésnek” nevezik. Te ezt nagyon, nagyon dühítőnek neveznéd. Megérkezett az új emeletes ágy. Eltervezted, mi mindent csinálsz majd a felső ágyon. De fivéred előbb kérte azt, így meg is kapja. Emeletes ágyat megosztani nehéz. Hosszú meleg délután van, és hirtelen támad egy nagyszerű ötleted: „Elő az ugrálóbotot!” – kiáltod el magad. „Én elsőnek, én” – mondja húgocskád. „Az én ötletem volt, szóval én megyek elsőnek” – mondod te. Húgod kiabálni kezd. „Nem szép megríkatni a hugit” – szól rád a nővéred. Rápattan az ugrálóbotra, és tovaugrál. Ugrálóboton sem könnyű megosztozni.

[...]

Ki a legjobb?

Tekintet nélkül arra, hogy ki a legidősebb a testvérek között, néha meg kell mutatnod, hogy bátrabb, erősebb vagy ügyesebb vagy. A tó partján állsz. A víz sötéten csillog. Látod, amint buborékok törnek a felszínre, amiket valószínűleg hal okoz. „Versenyezzünk a tutajig” – mondod.

„Rendben” – egyezik bele testvéred. „Egy fejhossznyi előnyt is adok. Indulj elsőnek.” Úgy egy óra múlva sötétedni kezd, és a hűvös szellő anya hívó hangját hozza magával. Később tűnődsz el azon, milyen emberevő hal csinálhatta a buborékokat a tóban.

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

A kosár tartalma

Belépés           Regisztráció

Cimkék

Hitébresztő Blog

Fidelitate et Charitate (január 20. 10:29)

Isten és a világ (január 13. 11:05)

Karácsonyi gondolatok (december 23. 10:00)

A betlehemállítás történetéről (december 16. 9:08)

Ünnepi készülődés (december 9. 9:20)

további bejegyzések...

Aktuális ajánlataink

Zipernovszky Judit: Csodatevő Szent Filoména

Zipernovszky Judit

Csodatevő Szent Filoména

1180 Ft

Katona István: Hiszel Istenben?

Katona István

Hiszel Istenben?
A hit alapjai

1690 Ft

Bakos Rafael OCD: A Lélektől megragadottá válni

Bakos Rafael OCD

A Lélektől megragadottá válni

2300 Ft