Ha meghal a nagyszülő

A helyes gyász

Ha meghal a nagyszülő

Szerző: Victoria Ryan

Kategória: Janó Manó sorozat
ISBN szám: 978-963-45834-4-8
Kiadó: Agapé Kiadó
Kiadás éve: 2008
Oldalszám: 32
Méret: 205x205 mm
Kötés: puhafedeles

850 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Az egyik nagyszülő elvesztése gyakran a gyermek első találkozása a bánattal. Ez lehet szokatlan is, fájdalmas is.

Könyvünkben a gyermek szemszögéből magyarázzuk, hogy mi is történt, a kis manókkal ábrázoljuk a nagyszülő halála előtti nehéz napokat, és ami utána következik. Beszélünk a meghalás és a mennyország jelentéséről, valamint arról, hogy hogyan maradjunk közel lélekben a nagyszülővel, aki meghalt.

Ötletekkel és beszélgetésre ösztönző kérdésekkel ez a kreatív kis könyv segíteni fog neked és bánatos gyermekednek vigasztaló emlékeket találni, és pontot tenni a bánkódásra.

Búcsú

Anyukáddal és apukáddal ellátogatsz a nagyszülődhöz. Te azt remélem, hogy ő olyan, mint mindig, De lehet, hogy megváltozott és már beszélni sem tud. Csöveken keresztül adagoljál neki az orvosságot, különleges szerkentyűk lógnak az ágya felett. Öleld meg a nagyszülődet, és mond neki: „Szeretlek!” Érezni fogja ölelésed, és hallani fogja kedves szavadat.

[...]

A legijesztőbb érzések egyike

Amikor a nagyszülőd meghal, elfoghat a félelem. Nem szívesen lépsz nagyszüleid házába. Aggódva, hogy elveszíted a kutyádat. Leginkább attól tartasz, hogy meghal anyu vagy apu, mint a nagyszülőd. Még arra is gondolsz, hogy te is meghalsz. Az emberek többsége azonban még sokáig él. És biztosan mindig lesz valaki, aki szeret és törődik veled.

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?