Legyen tuti a suli!

Útmutató a gyermekek iskolai problémáinak kezeléséhez

Legyen tuti a suli!

Szerző: Michaelene Mundy

Kategória: Janó Manó sorozat
ISBN szám: 978-963-45837-1-4
Kiadó: Agapé Kiadó
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 32
Méret: 205x205 mm
Kötés: puhafedeles

850 Ft

Ebből a termékből jelenleg nincs készletünk!

Augusztus végétől, egészen június elejéig, a gyermekek több időt töltenek az iskolában, mint otthon – leszámítva persze az alvást.

Élvezetes illusztrációval együtt, a könyv olyan témákat jár körül, mint a tanulás, a tanárok, a házi feladat, a biztonságérzet, a másokkal való viselkedés. A szerző közérthető nyelvezetével megnyugtató tanácsokat ad a nap mint nap felmerülő nehézségek orvoslására.

Az iskolai problémák kezelésének e kis útmutatója tehát a gyermekeknek és a gondoskodó felnőtteknek egyaránt szól, hogy a felmerülő gondok megoldásával csakugyan tuti legyen a suli!

Jó tanácsok leckeíráshoz

Iskola és lecke kéz a kézben járnak, mint a foci meg az edzés. A házi feladat abban segít, hogy az iskolai tudnivalókat otthon gyakorolhasd. Tanítóid ebből tudják meg, mi az, amit értesz már, és hol kél el a segítség.
Nem baj, ha hibázol a házi feladatban. A hibák felismerése, kijavítása is tanulás. Ha átnézed a munkádat, rögtön rájössz, mit csináltál rosszul. Később pedig örülhet a helyes megoldásnak.
Segít, ha saját helyed van a tanuláshoz. Egy asztal, amin írhatsz, és nyugodtan szétpakolhatod a holmidat. Legyen ez egy csöndes hely, ahol a tévé vagy a hangos zene nem zavar.
Jól jöhet, ha egy szülő a közeledben van, amikor kérdeznél valamit, de ne feledd, ez a te leckéd, rajtad az nem segít, ha helyetted más dolgozik.

[...]

Illem és szabályok

Jól neveltnek lenni mindig jó ötlet, különösen a suliban. Kérj kedvesen, és amit kaptál, köszönd meg osztálytársaidnak, tanítódnak vagyg a konyhásnéninek.
Lehet, hogy órán csoporban kell dolgozni. Végezd el a rád bízott feladatot, de ne akarj mindent te csinálni! Hallgasd meg a többiek ötleteit, és dolgozzatok együtt, mint egy remek csapat.
Ha nem csoportban dolgoztok, ne engedd meg a barátodnak, hogy rólad másoljon. Nehéz nemet mondani egy barátnak, de másolni csalás. Mindenkinek egyedül kell megoldani a feladatát, hogy jól menjen a tanulás.

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

A kosár tartalma

Belépés           Regisztráció

Cimkék

Hitébresztő Blog

Teréz anya (július 8. 15:28)

Igehirdetésem (július 1. 11:29)

Párbeszéd hit és értelem, vallás és tudomány között (június 24. 12:32)

Merj imádkozni! (június 16. 10:11)

Vándorlásunk társa lett (június 8. 9:07)

további bejegyzések...

Aktuális ajánlataink