A Kármel útja: a szeretet élete

Beszélgetések a Kármelben

A Kármel útja: a szeretet élete

Szerző: P. Tilmann Beller

Kategória: Lelkiség
ISBN szám: 978-615-51204-9-7
Kiadó: Sarutlan Kármelita Nővérek
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 150
Méret: 135x195 mm
Kötés: puhafedeles

1750 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

A nemzetközi apostoli Schönstatt a katolikus egyházon belüli megújulási mozgalom, amelyet P. Joseph Kentenich (1885–1968) palottinus szerzetes alapított 1914-ben Németországban, a Rajna menti Vallendar város Schönstatt nevű kollégiumában, ahol spirituálisként működött. A mozgalom az önnevelés felgyorsítását, az új korszak számára egy új keresztény embertípus és közösség felnevelését tűzte ki céljául.

Eszménye a tökéletes szabadságra jutott ember, akiben a kegyelem uralkodik, a lélekkel, erkölcscsel, istenivel átitatott ember, akiben harmonikusan kapcsolódik a természet és a kegyelem, aki nem szolgája sem a saját szenvedélyeinek, sem korunk elszemélytelenítő hatalmainak, aki képes irányítani magát, és rávésni a világra Krisztus képét.

Schönstatt középpontjában a Máriával kötött szeretetszövetség áll, amelynek lényege, hogy odaajándékozzák munkájukat, törekvéseiket és az ezzel járó áldozatokat a Szűzanyának, aki gondoskodik arról, hogy Krisztus újjászülessék szívükben, közösségükben, és ott újból élővé váljon. A mozgalom VI. Pál pápától 1965-ben megkapta a „Nihil obstat”-ot.

P. Tilmann Beller (1938–2012) katolikus pap, schönstatti atya, pszichológus, P. Joseph Kentenich tanítványa. Kezdetben ifjúsági vezető, majd a mozgalom családos ágában dolgozik. Miután Ausztriában létrehozza a Schönstatt-mozgalmat, 1980-tól Magyarországra jön, hogy felépítse a magyar Schönstattot is. Németországban 1992-től haláláig a mozgalom vezetője

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

Stift Z. Angelico: Matrica

Stift Z. Angelico

Matrica
Angelico MTC-007

10 Ft

Dr. Johannes Hartl: Egy nőt szeretni művészet

Dr. Johannes Hartl

Egy nőt szeretni művészet
A nagy titok

1650 Ft

P. Tilmann Beller: Schönstatt - Isten városa

P. Tilmann Beller

Schönstatt - Isten városa

450 Ft

Mária Simma: Élményeim a szenvedő lelkekkel

Mária Simma

Élményeim a szenvedő lelkekkel

2500 Ft