A tudomány Istenre talál

A megtérő tudomány Csókay András tanulmányával

A tudomány Istenre talál

Szerző: Kerényi Lajos

Kategória: Egyéb
ISBN szám: ISBN 963-69681-7-5
Kiadó: Szent Gellért Kiadó és Nyomda
Kiadás éve: 2020
Oldalszám: 160
Méret: 125x180 mm
Kötés: puhafedeles

2200 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Izgalmas szellemi kalandra hívünk mindenkit! Nem csak hívőket; a meghívottak közé tartoznak az Isten nélkül próbálkozók, a tudatos keresők, a lelkes, bontakozni szándékozók, akik nagyon sokan vannak.

Amint az Ember megjelent, abban a pillanatban olyan tényező lépett be a világ eseményeibe és a nagy kibontakozásba, amilyen még nem volt, mert a legmagasabb emlősök és a legalacsonyabb rendű ember között végtelen nagy a különbség! Ugyanis a legmagasabb rendű emlős sem tud fejlődni; egy bizonyos fokig elér, de várost nem alapít, tudománya nincs, irodalma nincs, vallása nincs. Ami adva van számára, az ösztönös adottság; nagyon szépen éli a maga életét, de nem nő önmaga fölé. Szoktatni lehet azért egy-két dologra, hogy például biciklizzen a majom, vagy adott sorrendben nyomogassa a számítógép billentyűit, de ezek nem értelmes teljesítmények, hanem csak „beprogramozzák” őt szoktatással.

A legalacsonyabb rendű ember pedig mihelyt megjelenik, már rajzol a barlangok falára, kultuszt jelenít meg, és már kapcsolatba kerül az Istenséggel! Tehát óriási nagy az ugrás, amikor belép a szabad akarattal rendelkező értelem. A megélés útján az ember olyan történetszemléleti anyagot halmozott fel, amely neki élet, de elásott kincs azok számára, akik úgy lettek a pillanat gyermekei, hogy nem tudnak egyúttal az örökkévalóság fiai lenni.

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

A kosár tartalma

Belépés           Regisztráció

Cimkék

Hitébresztő Blog

Az Oltáriszentségről mesélek nektek (április 17. 12:38)

A béke imakönyve (április 10. 9:18)

Gondolatok a bérmálásról (április 3. 16:10)

Fény a sírboltból (március 6. 9:35)

Isten anyai és atyai arca (február 28. 14:01)

további bejegyzések...

Aktuális ajánlataink