Az imádság, mint üdítő forrás

Szerző: Teréz anya & Roger testvér

Kategória: Lelkiség
ISBN szám: 978-963-45840-2-5
Kiadó: Agapé, Ferences Nyomd és Könyvkiadó Kft.
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 88
Méret: 140x200 mm
Kötés: puhafedeles

990 Ft

Ebből a termékből jelenleg nincs készletünk!

Olyan világban élünk, ahol együtt létezik a fény és az árnyék. Teréz anyával osztozunk e kérdésen: hogyan ragadjuk magunkkal a reánk bízottakat, hogy mindig a fényt válasszák?

Teréz anya ravatala mellett eszembe jutott mindaz, amit közösen megéltünk. Ott különösen is tudatára ébredtem annak, hogy mindketten mélyen megtapasztaltuk mindennapjainkban az imádság üdítő erejét. Bizonyosak voltunk abban is, hogy Istennel való közösségünk az emberi szenvedés enyhítésére ösztönös bennünket itt a földön.

(Roger testvér)

Megfeledkeznél az Ő jelenlétéről, majd időt vesztegetnél a feledékenységed fölötti siránkozásra? Ne tedd, inkább hagyatkozz bizalommal Őrá! Bármilyen életkorú vagy is, gyermeki módon elmondhatod Neki, mi az, ami bánt és börtönébe zár, illetve szeretteidet nyomasztja. Engedd, hogy megtisztítson, és elhárítsa az utadba került akadályokat. És akkor megérted, hogy a Föltámadott mindenhova – utcán, munkahelyen – elkísér, a föld bármely pontján élsz.

(Roger testvér)

[…]

A szemlélődő élet nem más, mint Isten állandó jelenlétének és gondoskodó szeretetének fölismerése az élet legapróbb mozzanataiban. Mindig elérhetővé tenni magunkat Isten számára, szeretni Őt teljes szívünkből, teljes elménkből, teljes erőnkből, tekintet nélkül arra, milyen formában jön el hozzánk. Jézus szegényeinkben testet öltve érkezik, bennünk fedezhetjük fel Őt. Jézus mindig közeledik feléd és felém is, s mi igen gyakran csak elsétálunk mellette…

(Teréz anya)

[…]

Isten ismerete szeretetre vezet, önmagunk helyes ismerete pedig alázatra nevel. Az alázat nem más, mint igazság. „Mi a miénk, amit nem kaptunk?” – kérdezi Szent Pál. Minden csak kaptam, ami ebből a sajátom? Ha ezt belátjuk, soha nem fogjuk gőgösen fennhordani az orrunkat. Ha alázatos vagy, nem befolyásol sem dicséret, sem szidás, hisz tisztában vagy vele, mennyit érsz. Ha vádolnak, ne bátortalanítson el. Ha szentnek hívnak, ne emeld magad mások fölé. Az önismeret alázatosan térdre kényszerít minket.

Szívedben kezd a változást…

Ha szívünk nem változik, nem térhetünk meg.

Az elköltözés, elmenekülés nem válasz;

a munkahely-változtatás sem az;

a szív átváltozása az igazi.

Hogyan változtassunk hát?

Imádsággal.

(Teréz anya)

 

Mit vettek még, akik ezt vették?