Isten anyai és atyai arca


Szerkesztő: Németh Norbert

Kategória: Lelkiség
ISBN szám: 978-615-50914-8-3
Kiadó: Martinus Kiadó
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 212
Méret: 140x200 mm
Kötés: puhatáblás

2490 Ft
500 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Nézzen bele a kiadványba! Részletes könyvajánló

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Savaria Egyetemi Központjában 2017-ben Isten anyai és atyai arca címmel megtartott nyilvános előadássorozatot adom közre ebben a kötetben. A könyv bemutatja Isten anyai és atyai arcát. Isten női, anyai vonásai női előadók szívéből és gondolataiból rajzolódnak ki az Olvasó előtt. Isten atyai és férfi as sajátosságainak bemutatására én vállalkoztam.

Vannak olyan tulajdonságai, jellemzői Istennek, amelyeket a nőben „tudott” megteremteni, és vannak olyanok, amiket a férfiban, és ez a kettő különbözik. Együtt, ketten az Isten képmásai ők: Isten az embert a saját képmására férfi nak és nőnek teremtette. Ebből következik, hogy a nőben Istenből olyan jelent meg a földön, ami az ő női jellege, a férfiban pedig ugyanígy az ő férfi jellege testesült meg.

Miközben egyre inkább önmagunkra ismerünk, egyre jobban megismerjük Istent is, akinek képmása vagyunk. Közelebb kerülünk hozzá, aki teremtett minket, és aki belénk teremtett magából valamit. A könyv szeretné testközelbe hozni a kinyilatkoztatás Istenét, szeretné megragadni a Megragadhatatlant.

Az első részben Isten női, anyai arcára fókuszálunk a kinyilatkoztatás tükrében, és ha ez sikerül, akkor van esélyünk arra is, hogy Isten valódi atyai arcát is meglássuk a kinyilatkoztatás alapján. A Biblia és az Egyház hagyományának segítségével alakul ki, tisztul le, erősödik meg a helyes istenkép bennünk, hogy ezáltal mi – akik Isten képmására lettünk teremtve férfi nak és nőnek – jobban rátaláljunk eredeti hivatásunkra és feladatunkra.

Dr. Németh Norbert
egyetemi lelkész

 

Kiadónk könyveit viszonteladók, könyvesboltok felé a Prospero Disztribúció terjeszti.

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

Tamás Barna SJ: Examen - A szerető figyelem imája

Tamás Barna SJ

Examen - A szerető figyelem imája

350 Ft

Montforti Grignion Szent Lajos Mária: A tökéletes Mária-tisztelet

Montforti Grignion Szent Lajos Mária

A tökéletes Mária-tisztelet

2900 Ft