A szívébe írva

Szerző: Wolfgang Waldstein

Kategória: Jog
ISBN szám: 978-963-27730-7-0
Kiadó: Szent István Társulat
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 240

2600 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Vajon létezik-e olyan jog, amely minden embert a természetből eredően illet meg? Létezik-e olyan törvény, amely felette áll minden törvénykönyvnek?

Szophoklész Antigonéja már a Kr.e. V. században hivatkozott az "istenek nem változó, íratlan" törvényére. Ennek helyéről Szent Pál közel 50 évvel Krisztus után akként foglalt állást a rómaiakhoz írt levelében, hogy ez a törvény minden embernek a "szívébe van írva". Egy törvény meghozatala előtt tehát létezik egy olyan jog, amely minden ember által alkotott jogot megelőz, és annak alapjául szolgál: a természetjog.

Wolfgang Waldstein jogtörténészt a természetjog legnagyobb szaktekintélyeként tartják számon. Jelen könyvében vitába száll a természetjogi gondolkodás legnagyobb bírálóival, felhívja a figyelmet eme gondolkodás ókori gyökereire, rámutat az európai jogfejlődésben betöltött jelentős szerepére, valamint megmagyarázza a természetjog fontosságát és hitelességét mindennapi életünk jogi jellegű viszonyaiban: a házasság és a gyermeknevelés terén, az emberi élet és a tulajdon védelme körében éppúgy, mint a magánszféra tiszteletben tartása és a jóléti állam vonatkozásában.

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!