A megbocsátás mint Isten ajándéka

Szerző: Rosmarie Berna

Kategória: Lelkiség
ISBN szám: 978-615-51202-6-8
Kiadó: Sarutlan Kármelita Nővérek
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 229
Méret: 131x200 mm
Kötés: puhafedeles

1890 Ft

Ebből a termékből jelenleg nincs készletünk!

Megbocsátani és megbocsátást elfogadni egyaránt nehéz. Ahol azonban sikerül, ott új élet kezdődik. E könyv oda kíván elvezetni.

Azokat az előadásokat tartalmazza, melyeket Rosmarie Berna lelkigyakorlatos kurzusként több alkalommal „Istentől elfogadni a megbocsátást – Isten előtt megbocsájtani” címmel a birkenwerderi Kármel lelkigyakorlatos házában tartott.

Az ott elmondottakon túl itt olyan gondolatokat és felismeréseket is megfogalmaz, melyek az előadások kereteit szétfeszítették volna. – A könyv otthon, a mindennapokban is lehetővé teszi a lelkigyakorlatos út követését.

János prédikációja tartalmilag közel áll Malakiás beszédéhez; mindketten Isten közelgő ítéletét hirdetik, az Úr nagy és rettenetes napját. Az embereket megtérésre akarják késztetni, hogy újból „Mózes rendelkezéseihez” tartsák magukat, s így elháríthassák Isten megsemmisítő haragját.
János tisztában van a prófétai megbízatásával.

[…]

Menj! – mondja Jézus a bénának, menj haza! Nem azt mondja, hogy „megszabadultál bűneid terhétől, menj haza, emlékez az egykor tanult parancsokra és tilalmakra, s mostantól kezdve tartsd be őket.” Keresztelő János prédikált így. Jézus másra gondol, egy teljesen új, belső kapcsolatra Istennel. Amikor azt mondja, hogy Menj haza, vagy Menj, de többé ne vétkezzél, vagy egyszerűen Menj!, azt sugallja: „hagyd hátra eddigi elképzeléseidet Istenről, és hagyd szorongásaidat. Ajtót nyitok neked. Menj, merj, járj új úton, tanuld meg tőlem, hogy valami többet és tágasabbat gondolj Istenről, magadról, életedről és embertársaidról.”

 

Mit vettek még, akik ezt vették?