Találkozás Istennel

Szerző: Herbert Madinger

Kategória: Lelkiség
ISBN szám: 978-615-51476-2-3
Kiadó: JEL Könyvkiadó
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 140
Méret: 110x180 mm
Kötés: puhafedeles

1400 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

„Az ember lelke olyan, mint egy sötét szakadék, melyet az imádság által fénnyel kell betöltened mindaddig, míg el nem tűnik a sötétség. E könyvecske segíthet neked abban, hogy Isten fényét befogadd.

Oly sokan keresik ma az Istennel való élő találkozást, de lelkük olyan, mint az elszáradt szőlővessző. E könyvecske segítsen téged, hogy a szív hangját ismét meghalld és kövesd!

Olyan sokan vannak ma, akiknek szívét megsebezte a félelem. Félelem a csalódástól, az elhagyatottságtól. De az Úrnak van balzsama a lélekre!

Fedj fel előtte mindent, ami nyomaszt és őszintén próbálj meg tetszésére lenni!
Akkor balzsamot önt sebedre és meggyógyít téged.”

H. Madinger

A valódi lelkipásztorkodás: segíteni az embereket az Istennel való találkozásra. Olyan, mint a házasságközvetítés. A két személynek magától kell egymásra találni, égni egymásért. A lelkipásztorkodás ezt jelenti: Isten tüzét a földre kell vetni (vö. LK12,49), hogy égjen és megragadja az embereket.


Ahol a vallás magja kiszárad, ott éhen hal a vallás. A pusztaság a nő, mivel mind kevesebben vannak, akik Istennel találkoznak, és erejének utat törnek a világban.

[…]

Nem hiszed el, de veled is hasonlóképpen áll a dolog. Saját magadtól vagy már elidegenítve, bensőd mélyén, benső énedben. Életednek a felszínén, a dolgok rabságában élsz –az ajánlatokéban, a lehetőségekében, a követelésekében. Egy hajtott, őrült, egy agyonhajszolt világban. A dolgok uralnak téged ahelyett, hogy te uralnád a dolgokat. Az események irányítanak, nem pedig te formálod azokat akaratod szerint.

[…]

Csak egyet nem szabad tenned: nem szabad vereségeidet jelentéktelennek tartanos, nem szabad úgy tenned, mintha semmi sem történt volna. Ha Isten hidegen kezel, és joggal figyelmeztet, akkor tudnod kell, valóban történt valami, amiért gödörben vagy, és csak Isten tud onnét kisegíteni, szükséged van a Vele való kiengesztelődésre és az Ő jóságos szavára. Légy töredelmes és érezd magad legyőzöttnek. Vereségedet igazán meg kell emésztened, nem térhetsz egyszerűen napirendre fölötte. Ha feldolgoztad, akkor megtapasztalod Isten kegyelmét, enyhe ítéletét, atyai jóságát.

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?