Szárnyaid oltalmában

A lelki élet kis kézikönyve Avilai Szent Teréz gondolatai alapján, kolostori életképekkel

Szárnyaid oltalmában

Kategória: Lelkiség
ISBN szám: 978-615-51476-9-2
Kiadó: JEL Könyvkiadó
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 74
Méret: 210x148 mm
Kötés: puhafedeles

1600 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Avilai Szent Teréz A tökéletesség útja c. művét nővérei kérésére írja meg, és bepillantást enged a kármelita nővérek életébe, ezért könyvünk képi összeállítását egy mai kármelita kolostor (Erdély) életképei adják.

Szent Teréz ugyanakkor nemcsak nővéreinek szánja írását, hanem mindazoknak, aki szeretnék gyakorolni a belső imát. Nagybátyjától – aki világi hívő – kapja azt a könyvet (Francisco de Osuna: Harmadik Lelki Ábécéskönyv), amely megerősíti őt a belső ima útján. Tapasztalatait, melyeket ezen az úton szerez, megbeszéli olyan világi emberekkel is, akik végzik ezt az imát (elmélkedés, szemlélődés).

Szent Teréz mindenkit buzdít, hogy kezdje el élni az Istennel való bensőséges kapcsolatot, valamint tartson ki ebben a barátságban – ami számára a belső ima –, és az első, akit megtanít rá, az édesapja.

Jelen kis könyv ebben szeretne segíteni Jézusról nevezett Szent Teréz egyháztanító A tökéletesség útja c. műve alapján összeállított gondolatokkal.

Az alázat és önmegtagadás nagy erénye, hogy egy vesszőnyit se mulasszunk el abból, amit az elöljáró parancsol nekünk, hiszen igazán tudjátok, hogy ezt Isten parancsolja, akinek helytartója. Azt mondom, aki fogadalommal kötelezte magát az engedelmességre, és elmulasztana a legnagyobb gondossággal arra törekedni, azt nem tudom, miért van a kolostorban. És még ha valakinek nem is volna ilyen kötelezettsége, de szeretne eljutni a szemlélődésre, a biztonságos előrehaladáshoz teljes elszántsággal le kell tennie akaratát egy gyóntató kezébe, aki olyan legyen, hogy megérti őt.

[…]

A szeretet mindig igen nagy ezen az úton (a szemlélődés útján), és így sok mindent és sokféle módon megért. Nagy tűz ez, amelynek fényesen kell ragyognia. Ha ez nincs meg, legyenek nagyon óvatosak, és higgyék el, jó lesz, ha félnek, igyekeznek megérteni állapotukat, nagyon imádkoznak, alázatosan viselkednek, és könyörögnek az Úrhoz, hogy ne vigye őket kísértésbe, mert ha nincs ez a jel (a szeretet), akkor kísértésben vannak.

De ha alázatosak, és követik a gyóntatójuk tanácsát, akkor hűséges az Úr. Higgyétek el, ha szándékotok nem gonosz, és nem vagytok gőgösek, akkor a gonosz szellem azzal, amivel halált akar adni, életet ad nektek.

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

Simon András: Könyvjelző

Simon András

Könyvjelző
SA-0151

350 Ft

Herbert Madinger: Találkozás Istennel

Herbert Madinger

Találkozás Istennel

1400 Ft

Jeges Mirjam OCD: Öltözz erőbe!

Jeges Mirjam OCD

Öltözz erőbe!

1800 Ft

Avilai Szent Teréz: A belső várkastély

Avilai Szent Teréz

A belső várkastély

3800 Ft