A belső várkastély

Szerző: Avilai Szent Teréz

Kategória: Lelkiség
ISBN szám: 978-963-96709-5-2
Kiadó: Sarutlan Kármelita Nővérek, Jel Kiadó
Kiadás éve: 2011
Oldalszám: 344
Méret: 142x197 mm
Kötés: puhafedeles

2800 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Részletes könyvajánló

Jelen kötet az elmúlt kétezer év keresztény irodalmának egyik legfontosabb műve. Avilai Szent Teréznek adatott meg az a különleges kegyelem, hogy ebben a művében összefoglalást adjon a keresztény misztika teljességéről. „Élek én, de már nem én, hanem Krisztus él bennem” – írja Szent Pál. S erre nemcsak a misztikusokat hívja meg Isten, hanem mindenkit. A kegyelmet mindenkinek megadja, ezt a belső átalakulást mindenkiben véghezviszi – aki átadja Neki az életét. A misztikusok csak abban különböznek a többiektől, hogy ők ezt a folyamatot belsőleg is meg tudják tapasztalni, és ha még arra is kegyelmet kapnak, be is tudnak róla számolni. Avilai Szent Teréz mindent megkapott.

10. Úgy tűnhetne, mintha az öröm és az ízelítő ugyanaz lenne, de akkor miért teszek ilyen különbséget a nevekben? Szerintem nagy különbség van köztük, noha talán tévedek. Hogy mit értek ezen, azt az ezután következő negyedik lakásban mondom el, minthogy ott kell majd elmagyaráznom valamit az ízelítőkről, amelyeket ott ad az Úr, tehát jobb helyen lesz ott. Noha fölöslegesnek tűnik, mégis lehet majd valami haszna, hogy ha jobban megértitek, melyik dolog mi, erőfeszítést tehessetek rá, hogy a jobbat kövessétek. Nagy vigasztalás az a lelkeknek, akiket Isten elvisz oda, és zavart okoz azoknak, akik úgy érzik, mindenük megvan, de ha alázatosak, köszönetet fognak mondani érte.

[…]

3. Sokszor hallottátok már, hogy Isten szellemi módon jegyességre lép a lelkekkel. Áldott legyen az Ő irgalma, hogy ennyire meg akarja alázni magát! Noha durva hasonlat, nem találok mást, amellyel megértethetném, amit mondani akarok, mint a házasság szentsége. Noha különbözik tőle, mivel ebben, amiről beszélünk soha nincs semmi olyan, ami ne lenne szellemi. A testi házasság nagyon távolt áll ettől, mert az Úr által adott szellemi örömök és a házasulandókra váró örömök ezer mérföldre vannak egymástól. Mert itt minden szeretet, amelynek működése olyan tiszta, finom és édes, hogy el sem lehet mondani – de az Úr nagyon is jól tudja érzékeltetni velünk.

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

A kosár tartalma

Belépés           Regisztráció

Cimkék

Hitébresztő Blog

Tizenketten a pályán (július 10. 10:00)

A mi boldogunk (május 7. 13:49)

Családok imakönyve újratöltve (február 10. 10:16)

Nem kötelességünk vagy jogunk a gyermek (január 26. 11:57)

Segítség, akaratos a gyerekem! (január 8. 15:26)

további bejegyzések...

Aktuális ajánlataink

Joachim Gnilka: Az Újszövetség teológiája

Joachim Gnilka

Az Újszövetség teológiája

3800 Ft

Seregély István: Jézus Krisztus keresztútja

Seregély István

Jézus Krisztus keresztútja

640 Ft

Richard Swinburne: Isten volt Jézus?

Richard Swinburne

Isten volt Jézus?

2990 Ft