Prágai kis Jézus imafüzet

Kategória: Imakönyv, imafüzet
Kiadó: Szent Maximilian Lap- és Könyvkiadó
Oldalszám: 32
Méret: 105x148 mm
Kötés: puhafedeles

250 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Prágában található a „Viktória”, azaz a Győzelmes Mária-templom. II. Ferdinánd építtette 1642-ben, hálából a protestáns lázadók feletti győzelméért. A templomot a karmelita rendnek ajándékozta. Ennek a templomnak fő ékessége a csodatévő prágai kis Jézus szobra. Ez a viaszból készült szobor 48 centiméter magas, a kis Jézust ábrázolja: jobbját áldásra emelve, bal kezében aranyos földgolyót tartva. Fejét aranykorona díszíti, arcán mosoly látható. A szobrot arannyal, ezüsttel átszőtt, drágakövekkel ékesített palást fedi.

A szobor Spanyolországból származik; Manriquez de Lara Mária (született Pignatelli hercegnő) ajándékozta esküvője alkalmából Piloxena nevű lányának, akit a cseh Lobkovicz Adalbert vett feleségül. Így került a szobor Prágába. Adalbert 1623-ban bekövetkezett halála után özvegye a jámborságnak és a felebaráti szeretetnek szentelte életét, és a szobrot a karmelitáknak ajándékozta. A szobor története összefonódott Csehország és Prága, valamint a karmelita rend történetével. Nehéz, háborús időszakokban több évig is elfeledve, lomtárban porosodott. A prágai kis Jézus tisztelete az 1730-as években virágzott fel, amelyben egy magyar szerzetesnek, Barát Imre perjelnek is nagy szerepe volt: ő adta ki A prágai kis Jézus története című könyvet. Széleskörű tisztelete ekkor terjedt el. Számos csoda és imameghallgatás igazolja ennek jogosságát. A kisded Jézus tisztelete a századok során hol háttérbe szorult, hol előtérbe került.

Legyen ez az imafüzet is a kis Jézus tiszteletének előmozdítója. A prágai kis Jézus a betegeknek, a gyermekeknek és a munkásoknak a pártfogója.

Ünnepe január 14-e (a szobor külön kápolnába való elhelyezésének napja), valamint a Jézus gyermekkorával kapcsolatos egyházi ünnepek dátumai.

 

  • Bevezető
  • A tisztelet eredete
  • Szent kilenced
  • Kilencnapi ájtatosság
  • Imádságok a kisded Jézus tiszteletére
  • Rózsafüzér

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

A kosár tartalma

Belépés           Regisztráció

Cimkék

Hitébresztő Blog

Szent Lukács életregénye (szeptember 15. 9:47)

Állatos lapozgató a legkisebbeknek (július 5. 13:15)

Mesenyelven a világról. Az ezüsthegedű (június 30. 10:39)

Interaktív blogkönyvek fiataloknak (június 23. 10:00)

A Szeretet köteléke (június 16. 10:24)

további bejegyzések...

Aktuális ajánlataink

Daniel Federspiel: Imádkozzunk Don Boscóval

Daniel Federspiel

Imádkozzunk Don Boscóval

650 Ft

Luigi Giussani: Lehet így élni? 2.

Luigi Giussani

Lehet így élni? 2.

1300 Ft

Dr. Kerényi Lajos: Mondom néktek... III.

Dr. Kerényi Lajos

Mondom néktek... III.

980 Ft