Boldog adventet!

Elmélkedések az Úrjövet minden napjára

Boldog adventet!

Szerző: Nagy Alexandra

Cimkék: Advent

Kategória: Lelkiség
ISBN szám: 978-963-69660-7-2
Kiadó: Szent Gellért Kiadó és Nyomda
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 128
Méret: 114x165 mm
Kötés: puhafedeles

880 Ft

Ebből a termékből jelenleg nincs készletünk!

Az adventi idő arra való, hogy várakozzunk az eljövendő Jézusra. Fel kell ébreszteni a szívünket, hogy újra erősen higgyünk az Ő eljövetelében! Vagy úgy érkezik el közénk, ahogy az evangélium írja, mindenki számára láthatóan, felhőkön és nagy hatalommal – vagy úgy, ahogy eddig is mindig: egy csendes éjen, mondjuk éppen a karácsonyi mise meghittségében, számunkra egészen kézzel foghatóan, hiszen a szentáldozásban a lehető legközelebb jön hozzánk, egészen a szívünk mélyére érkezik meg.

Higgyük el, hogy Jézus közeledik hozzánk! Kezdjük el várni máris, és örüljünk, hogy egy egész hónapot kapunk arra, hogy újra lelkesen, a régi szeretettel várhassunk rá!

Micsoda megtiszteltetés! Mi egyengethetjük azt az utat, amin az Úr jön felénk! A göröngyöket saját lelkünkben kell elsimítanunk, a völgyeket testvéreimmel együtt kel feltöltenünk, és a hegyeket, halmokat is csak együttes erővel hordhatjuk el.

Igen, tehát ezért bűnbánati idő az advent, a készület ideje. Ám a mai napi olvasmányok az örömről szólnak. Némelyek azt gondolják, hogy a bűnbánati vezeklés és az öröm nem fér meg egymás mellett. Ez nagy tévedés. Hiszen Izajás is ezzel kezdi a mai figyelmeztetését: „Vigasztaljátok meg népemet” – és az utána következő mondanivaló is csupa ujjongás: „Menj föl egy magas hegyre te, aki jó hírt viszel Jeruzsálemnek.” – Händel leghíresebb oratóriumában, a Messiásban ez a bibliai rész talán az egyik legszebb ária. Annyira örömteli dallamot komponált hozzá a szerző, hogy szinte nem lehet máshogy énekelni, csak mosolyogva, ujjongva.

Ez az öröm persze nem olyan, mint a hit nélkül élőké. A mi örömünk nem mulandó dolgok élvezetén alapszik, hanem Isten kegyelmének gazdagságán. A mi örömünk a Jó pásztor örömével rokon, aki jobban örül egy megtérő bűnösnek, mint az el nem tévedt kilencvenkilencnek.

Hogy milyen az igazi, keresztény öröm, a tökéletes öröm? Assisi Szent Ferenc egy kedves legendája szól erről:

Szent Ferenc Leo testvérrel útnak indult Peruggiából az Angyalos Boldogasszony kolostorba. Útközben így beszélgettek:

– Tudod, testvérem – mondta Ferenc –, ha a vakoknak visszaadnánk szemük világát, ez még nem volna tökéletes öröm. Ha minden hitetlent sikerülne megtérítenünk, ez sem…

Ahogy továbbhaladtak, Ferenc újra megszólalt:

– Ha az angyalok nyelvén szólnánk, és ismernénk a csillagok útját és minden hasznos gyógyfű hatását… ez sem volna tökéletes öröm és boldogság.

A szent kis szünetet tartott, és folytatta:

– Ha minden szegényt jóllakatnánk… Jegyezd meg, Leo testvér, nem ebből áll a tökéletes boldogság!

Leo testvér már nem tudta visszatartani kíváncsiságát, és megkérdezte:

– Mondd hát, atyám, miben áll a tökéletes boldogság?

– Ha most a Boldogasszony kolostorában, amikor a kapus durván és kelletlenül fogad, mi azt vidáman és szeretettel vennénk; tudd meg, Leo testvérem, ebben áll a tökéletes öröm!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

A kosár tartalma

Belépés           Regisztráció

Cimkék

Hitébresztő Blog

Fatimai kilenced (április 24. 9:22)

Az Oltáriszentségről mesélek nektek (április 17. 12:38)

A béke imakönyve (április 10. 9:18)

Gondolatok a bérmálásról (április 3. 16:10)

Fény a sírboltból (március 6. 9:35)

további bejegyzések...

Aktuális ajánlataink

Hetényi Varga Károly: Pásztor volt vagy béres?

Hetényi Varga Károly

Pásztor volt vagy béres?

3900 Ft

Koszterszitz József: Fulgur

Koszterszitz József

Fulgur

1600 Ft

Berettyán Nándor: JHVH

Berettyán Nándor

JHVH
A Név

2500 Ft