Fulgur

Szerző: Koszterszitz József

Kategória: Szépirodalom
ISBN szám: 978-963-82434-8-5
Kiadó: Szent István Társulat
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 244

1600 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Koszterszitz József (1898-1970) a Trianon utáni nemzedék egyik legismertebb ifjúsági írója volt. A Regnum Marianum és a magyarországi cserkészmozgalom kiemelkedő vezetőjeként kiválóan ismerte a fiatalok problémáit, emiatt könyvei több felnövekvő generációnak jelentett iránymutatást.

Egyik legnépszerűbb regénye, az 1944-ben megjelent Fulgur tulajdonképpen a magyar sci-fi irodalom első alkotása. Egy zseniális magyar feltaláló rájön, hogyan tud villámmal lesújtani tetszés szerinti célpontokra; innen kapja a latin villám szóból a Fulgur nevet. Ugyanakkor a kozmikus sugárzás felhasználásával megalkot egy gyakorlatilag sérthetetlen műanyagot, s találmányait a magyar nemzet szolgálatába állítja. Áthatolhatatlan sugárkorláttal veszi körbe az ország történelmi határait, elzárva hazánkat minden ellenségtől, s hozzáfog, hogy a népet keresztény szellemben „átnevelje”. Igazi jelleme azonban akkor mutatkozik meg, amikor Dél megindul Észak ellen, s őrá hárul a feladat, hogy békét teremtsen.

A regényben egymástól jól elválaszthatóan elegyedik a harmincas, negyvenes évek történelme a fantázia világával, így a mai fiatal olvasók egyszerre ismerhetik meg egy vészterhes kor eseményeit, miközben izgalmas kalandok révén az elképzelt jövőbe is bepillantást nyerhetnek – mindezt úgy, hogy a szerző hazafiúságot és magyarságtudatot plántál a szívükbe.

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

A kosár tartalma

Belépés           Regisztráció

Cimkék

Hitébresztő Blog

,,Omnes vivunt Ei. Mindenki érte él." (március 20. 13:19)

Tizenketten a pályán (július 10. 10:00)

A mi boldogunk (május 7. 13:49)

Családok imakönyve újratöltve (február 10. 10:16)

Nem kötelességünk vagy jogunk a gyermek (január 26. 11:57)

további bejegyzések...

Aktuális ajánlataink

Umberto de Vanna: Úgy, mint Jézus

Umberto de Vanna

Úgy, mint Jézus

810 Ft

Avilai Szent Teréz: Önéletrajz

Avilai Szent Teréz

Önéletrajz

3400 Ft

Chiara Lubich: Mária

Chiara Lubich

Mária

1500 Ft