Fulgur

Szerző: Koszterszitz József

Kategória: Szépirodalom
ISBN szám: 978-963-82434-8-5
Kiadó: Szent István Társulat
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 244

1600 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Koszterszitz József (1898-1970) a Trianon utáni nemzedék egyik legismertebb ifjúsági írója volt. A Regnum Marianum és a magyarországi cserkészmozgalom kiemelkedő vezetőjeként kiválóan ismerte a fiatalok problémáit, emiatt könyvei több felnövekvő generációnak jelentett iránymutatást.

Egyik legnépszerűbb regénye, az 1944-ben megjelent Fulgur tulajdonképpen a magyar sci-fi irodalom első alkotása. Egy zseniális magyar feltaláló rájön, hogyan tud villámmal lesújtani tetszés szerinti célpontokra; innen kapja a latin villám szóból a Fulgur nevet. Ugyanakkor a kozmikus sugárzás felhasználásával megalkot egy gyakorlatilag sérthetetlen műanyagot, s találmányait a magyar nemzet szolgálatába állítja. Áthatolhatatlan sugárkorláttal veszi körbe az ország történelmi határait, elzárva hazánkat minden ellenségtől, s hozzáfog, hogy a népet keresztény szellemben „átnevelje”. Igazi jelleme azonban akkor mutatkozik meg, amikor Dél megindul Észak ellen, s őrá hárul a feladat, hogy békét teremtsen.

A regényben egymástól jól elválaszthatóan elegyedik a harmincas, negyvenes évek történelme a fantázia világával, így a mai fiatal olvasók egyszerre ismerhetik meg egy vészterhes kor eseményeit, miközben izgalmas kalandok révén az elképzelt jövőbe is bepillantást nyerhetnek – mindezt úgy, hogy a szerző hazafiúságot és magyarságtudatot plántál a szívükbe.

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?