Lehetőségek

A kiégésen innen és túl

Lehetőségek

Szerző: Versegi Beáta-Mária

Kategória: Egyéb
ISBN szám: 978-963-99816-0-7
Kiadó: Új Ember kiadványok
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 125
Méret: 130x180 mm
Kötés: puhafedeles

2490 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Részletes könyvajánló

Ez a könyv mindenkihez szól. Hiszen nemcsak segítő hivatásunk gyakorlása közben, hanem anyaként, apaként, férjként, feleségként, nagyszülőként, barátként, tanárként és tanulóként is kiéghetünk. Nemcsak érdemes, hanem szükséges is, hogy lépésről lépésre ismerjük a beszűkültség, erőfeszítés, elfáradás, ingerlékenység. Borúlátás okait és hátterét – főleg pedig az elkerülés lehetőségeit, hogy ne a kiégés, hanem a szenvedély tüze és kitartás jellemezzen bennünket.

Mikor kell feltétlenül szakember segítségét kérni?

– Senki nem tudja a saját hajánál fogva kihúzni magát a mocsárból. Ha valaki eljut odáig, hogy azt érzi, az ötletei, a megoldási módjai nem segítik hozzá a változáshoz, akkor érdemes segítséghez folyamodnia.

A szuperverzió tipikusan a prevencióra szolgáló segítőszakma. Olyan módszerrel dolgozik, amely az önreflexió képességét igyekszik előmozdítani. Ahhoz segít hozzá, hogy képessé váljunk másként ránézni az életünkre, az élethelyzetünkre, mint ahogyan megszoktuk. A coachingban valamiféle célirányos változásra törekszünk. A változás felé való elmozdulás része a coaching folyamatának. A pszichoterápiában pedig a mély elakadások feltárása és kezelése folyik.

A kiégés kezelése során előnyös egy szakemberrel együtt felmérni, hogy milyen energiaszinten vagyunk, mennyire vagyunk képesek mobilizálni az erőforrásainkat. Mindezek ismeretében lehet meghatározni, hogy melyik az a segítői munkamódszer, amely szükséges ahhoz, hogy az elvesztett egyensúly újra helyreálljon. Úgy gondolom, hogy eszközök nélkül nem lehet változtatni, és ezen „eszközök” egyike maga a szakember is.

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

Costanza Miriano: Vedd feleségül és halj meg érte!

Costanza Miriano

Vedd feleségül és halj meg érte!

2600 Ft

Keszeli Sándor: Pasztorális tervezés

Keszeli Sándor

Pasztorális tervezés

980 Ft

Bernhard Meuser: Youcat

Bernhard Meuser

Youcat
Bérmakönyv

2600 Ft