Vedd feleségül és halj meg érte!

Szerző: Costanza Miriano

Kategória: Család, házasság
ISBN szám: 978-963-27768-5-9
Kiadó: Szent István Társulat
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 238
Méret: 135x205 mm
Kötés: puhafedeles

2600 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Részletes könyvajánló

A nők feladata, hogy segítsenek a férfiaknak megtalálni helyüket férfiként, apaként, vezetőként. E szerepek – valljuk meg – meglehetősen felhígultak, olyannyira, hogy számos otthonban találkozunk olyan férfiakkal, akik nem igazán állnak készen arra, hogy megoldják a nehéz helyzeteket és oltalmazzák a család egyensúlyát.

A férfiak hiányosságai gyakran összefüggésben állnak a nők hiányosságaival – s a kettő egymást táplálja. Ezt a visszásságot azonban meg lehet szüntetni némi bölcsességgel, tapasztalattal, tettrekészséggel.

A szerző korszerű szellemben, ragyogó stílusban, gyakran humorral fűszerezve vezeti a házastársakat az együtt maradás értelméhez, miközben a keresztény családmodellt vállaló és felvállaló bátorságra buzdít.

Manapság azonban a felnőttek, mivel nincsenek felkészülve a gyerekek befogadására, mivel ők sem kaptak nevelési irányelveket, engedik, hogy kedvük szerint sodródjanak; az pedig tudható, hogy a gyerek addig megy, ameddig engedik; végül pedig mindent elfoglal, ha nem késztetik megállásra. Az hogy a nevelési irányelveket az utódokkal együtt határozzuk meg, nemcsak hogy nem szükséges, hanem kimondottan kerülendő. Csak így készíthetjük fel őket életük első szakaszában a harcra, ami felnőttkorukban vár rájuk: a lelki küzdelemre, a bűnnel való szembeszállásra.

Hallott már valaki ilyesmit egy gyerektől: „Elég volt a tévézésből, azt hiszem, inkább elvonulok az ágyamba, és olvasom egy kicsit Quintus Horatius Flaccus Összes műveit”? Van olyan gyerek, aki képes azt mondani drog befolyása nélkül: „Nem, drága szüleim, kérlek, ma ne vegyetek nekem még egy doboz legót. Maradjunk a józan észnél: inkább összeszedem a fantáziámat, és építek valamit abból, amim van”? Ha ismertek ilyet, mutassátok be nekem is! Bármikor felhívhattok, akár nappal, akár éjjel (tréfáskodók kíméljenek!).

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

A kosár tartalma

Belépés           Regisztráció

Cimkék

Hitébresztő Blog

Fatimai kilenced (április 24. 9:22)

Az Oltáriszentségről mesélek nektek (április 17. 12:38)

A béke imakönyve (április 10. 9:18)

Gondolatok a bérmálásról (április 3. 16:10)

Fény a sírboltból (március 6. 9:35)

további bejegyzések...

Aktuális ajánlataink