Köszöntünk, Mária!

Szerző: P. Josef Kentenich

Kategória: Egyéb
ISBN szám: 963-86371-6-1
Kiadó: Családakadémia Kiadó
Kiadás éve: 2005
Oldalszám: 60
Méret: 105x175 mm
Kötés: puhafedeles

600 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Kentenich atya és a Schönstatt mozgalom életvezetési útmutatásait tartalmazza a Köszöntünk, Mária! című füzet, amely a Szűzanyát állítja a nők és persze mindannyiunk elé példaképül. Hogyan élhetjük meg hitünket a mai társadalomban és családi életünkben? Ezekre az életvezetési kérdésekre válaszol a kiadvány a Schönstatt mozgalom lelkiségét bemutatva.

A Jóisten bennünk lakik. Most a házasság szentségében akarjuk Őt megtalálni. Miatyánk, aki a mennyekben vagy. Hol van ez a lakás, az Ő isteni lakása? – A házasság szentségében. Tehát ott, ahol mi ketten odafordulunk egymáshoz, ahol egy lélek vagyunk, ott lakik a Jóisten köztünk, ha ezt lehet így mondani. Amikor odafordulunk egymáshoz, együtt dolgozunk és együtt gondolkozunk; ha egy szellem vagyunk, Ő ott van köztünk. És amikor a házastársi szerelemben egy test leszünk, Ő van köztünk. Miatyánk, aki a mennyekben vagy, azt jelenti, hogy mi vagyunk ez a menny, ahol a Jóisten jelen van; mi vagyunk a menny, ahol jelen van a Jóisten, ha egy szív, egy lélek vagyunk. Akkor valamilyen módon mi vagyunk a Jóisten lakása, a Jóisten otthona. És Ő szívesen van ott, és imádhatjuk Őt köztünk. De ezt csinálnunk kell, nemcsak tudni! Néha csendben maradunk és mondjuk neki: Te itt vagy most a mennyedben! Mi együtt vagyunk a szeretetben és ez a menny. Egy szív, egy lélek, de nemcsak egy szív, egy lélek! Ha együtt dolgozunk, ha együtt gondolkozunk, ha érezhető, hogy mi egy „team” vagyunk, a munkatársai vagyunk, akkor a Jóisten jelen van, és mi vagyunk a menny az Ő számára. És végül, amikor megmutatjuk egymásnak a szeretetünket a testünkkel, a gyengédségben, testi kapcsolatban, akkor jelen van, akkor Ő nálunk lakik a mennyében. Amikor odaadjuk egymásnak magunkat a szeretetben, mi vagyunk valamilyen módon a Jóisten számára a menny. Ez nagyon szép és mély dolog. Ezért nagy tisztelet nagy szeretet és nagy gyengédség legyen a testi kapcsolatunkban.

[…]

Mi, házaspárok, mit ajándékozunk a Szűzanyánknak a szentélyünkben? Neki ajándékozzuk a házastársi hűségünket. Ez a mai időkben természetesen nagy ajándék. Mert manapság a hűség a házasságban nem általános. Sokszor házastársat váltanak. Sok házasság tönkremegy. Gyakran a házastárs mellett van még más kapcsolat is. Ez nagyon rossz a házastársi kapcsolatnak.

Mit lehet itt tenni? Hűségesek vagyunk. Azt mondjuk a társunknak csendben: A szívem a Tiéd! A Tied vagyok és a Tied maradok, bármi is lesz! Nálunk a szentélyben egy új világ kezdődik. Ebben az új világban úgy tapasztaljuk meg a házasságot, mint egy szentélyt; mint egy szent helyet, ahol Krisztus lakik. Amikor azt mondjuk a társunknak: Tied vagyok, akkor Jézus köztünk lakik.

De van még valami más is. Nemcsak Krisztus lakik köztünk, hanem növekszik a szeretetünk. Mert a nehézségben növekszik a szeretet. Nagyon fontos, hogy nem engedjük meg magunknak, hogy a társunk mellett legyen még valakink, akivel élünk. Talán ez nehéz, de fontos, hogy igazán csak a társunkhoz tartozzunk. Ha ez sikerül, akkor sokszor Jézushoz vagyunk hasonlók. Látják, Jézus hűséges volt, és végül belehalt, de teljesítette Isten akaratát.

„Tied vagyok!” – ez a mi programunk. Ezt mondjuk csendben, a szívünkben akkor is, amikor egy másik társ akar a szívünkbe lépni. „Tied vagyok!” – mondjuk újra és újra a házastársunknak.

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?