A Szent Szűz Mária élete

Szerző: Emmerick Anna Katalin

Kategória: Életrajz
ISBN szám: 978-963-27767-8-1
Kiadó: Szent István Társulat
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 452
Méret: 143x201 mm
Kötés: keménytáblás

3200 Ft

Ebből a termékből jelenleg nincs készletünk!

Emmerick Anna Katalin (1774–1824), akinek boldoggá avatását 1981-ben indították el, és II. János Pál pápa 2004. október 3-án avatta boldoggá, kicsi korától látomásokban, Őrangyala magyarázataival elragadtatásokban látta a Boldogságos Szűz Mária és az Úr Jézus életének helyszíneit, történéseit. A látottakat – isteni parancsra – a neves német költőnek, Clemens Brentanónak (1778–1842) lediktálta, aki 1818-tól 1824-ig hűséges írnoka volt.

A jelen kötet a Szent Szűz Mária életéről szól

Üdvözítőként úgy láttam, mint fénylő, egészen kicsi gyermeket, aki fényével beragyogta egész környezetét, és ott feküdt a szőnyegen a Szent Szűz térde előtt. Egészen kicsinek tűnt, és mintha a szemem láttára lett volna nagyobb. De mindez egyetlen mozzanat volt, olyan nagy ragyogásban, hogy nem is tudom igazán megmondani, hogyan láttam.

A Szent Szűz egy ideig még elragadtatásban volt, azután láttam, hogy kendőt terít a Gyermekre, de még nem fogta meg, és nem emelte föl. Kis idő múlva a Gyermek Jézus megmozdult, és hallottam, hogy sír, amitől Mária magához tért elragadtatásból. Fogta a Kicsit, kendőbe burkolta, fölvette a szőnyegről, és karjába, a mellére vette. Most leült, a gyermekkel együtt beburkolta magát a fátylával, és úgy gondolom, megszoptatta a Megváltót. Ekkor ember alakú angyalokat láttam körülötte, akik arcra borulva imádták a Gyermeket.

Egy jó óra telhetett el a születés óta, amikor Mária szólította Józsefet, aki még mindig imádkozva feküdt a földön. Amint a Gyermekhez közeledett, az áhítattól, alázattól és örömtől arcra borult, és csak amikor Mária újra kérte, hogy a magasságos Isten szent Ajándékát örömmel és hálával szorítsa a szívére egyenesedett föl, fogadta karjai közé a Gyermekeket, és örömkönnyeket sírva dicsőítette Istent.

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

A kosár tartalma

Belépés           Regisztráció

Cimkék

Hitébresztő Blog

Fatimai kilenced (április 24. 9:22)

Az Oltáriszentségről mesélek nektek (április 17. 12:38)

A béke imakönyve (április 10. 9:18)

Gondolatok a bérmálásról (április 3. 16:10)

Fény a sírboltból (március 6. 9:35)

további bejegyzések...

Aktuális ajánlataink

Bruno Ferrero SDB: Az Úr listája

Bruno Ferrero SDB

Az Úr listája

2200 Ft

Enzo Bianchi: Az Úr barátai

Enzo Bianchi

Az Úr barátai

2800 Ft

Ferenc pápa: Imádság

Ferenc pápa

Imádság
Az új élet lélegzése

2800 Ft

P. Szeghy Ernő OCD: Gondolatok az élet késő alkonyán

P. Szeghy Ernő OCD

Gondolatok az élet késő alkonyán

1950 Ft