Ti azért így imádkozzatok!

A keresés, a kérés és a szemlélődés útján

Ti azért így imádkozzatok!

Szerző: Kovács Endre

Kategória: Imakönyv, imafüzet
ISBN szám: 978-963-28829-8-7
Kiadó: Sarutlan Kármelita Nővérek
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 336
Méret: 143x196 mm
Kötés: puhafedeles

2900 Ft

Ebből a termékből jelenleg nincs készletünk!

A szerző a Mi atyánk vezérfonalát követve olyan útmutatást igyekszik találni az imádkozni vágyó ember számára, ami mai kérdéseinket komolyan veszi, és mindeközben a kétezer éven átívelő keresztény örökség hangsúlyait is hűen képviseli.

A kötet az imádságot először mint Isten uralmának a keresését, aztán mint kérést, és végül mint szemlélést láttatja. Az első rész azt a fajta imádságot járja körül, amelyben figyelmünket az istenkeresés köti le. A második részben a hangsúly önmagunk feltárására helyeződik, amikor is az ember szükségei szerint kér, küzd és zörget imáiban. A harmadik megközelítésben aki imádkozik, amint éppen van, átadja magát Istennek.

Akik Jézussal együtt imádkoznak, bármilyen keresztény egyház tagjai is legyenek, egészen közel találják magukat egymáshoz. Erre utal az is, hogy a kötet a Harmat-, az Örökségünk Kiadó valamint a Sarutlan Kármelita Nővérek közös gondozásában jelent meg.

Amikor a Szentírást olvassuk, legkomolyabb döntésünk az, hogy ragaszkodunk-e a már megismert világhoz és saját magyarázatunk addigi kereteihez, vagy magunk mögött hagyjuk a beláthatót, és szembesülünk Isten jelenlétével, azzal a világgal, ahol ő az Úr. Ez az átlépés éppen annyira felszabadító, mint amennyire rémisztő. Mindennél jobban vágyunk Isten felségterületére, de be kell vallanunk ettől is félünk a legjobban, mert zsigeri szinten tudjuk, hogy ott már nincs hatalmunk.

[…]

Isten gyakran megpróbálja azokat, akik őt szeretik, hogy megerősödjön vele való kapcsolatuk. Ha egy nehéz döntésben Istennel megyünk tovább, erősebbé válunk. Így lesz kísértésből próba. Isten azt is jóra fordítja, amit a gonosz gyalázatos célokra akart használni. Luther ezért mondta, hogy a Sátán olyan kutya, melynek lánca Isten kezében van. Életünkben a Sátán tevékenysége is istenkapcsolatunk részévé alakulhat. Néha Isten küldi a gonosz szellemeket szolgái életébe, hogy alkalmat adjon arra, hogy Isten iránti eltökéltségüket megerősítsék (Jób életében és néhány ószövetségi próféta és király esetében ezt látjuk). Bele-belevisz lélekpróbáló helyzetekbe, de nem hagy minket erősebben megkísérteni, mint amit kibírnánk. És a próbával együtt a „a kimenekedést” is megadja a kimenekedés útja pedig az, hogy Istent válasszuk.

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

Karsay Eszter: Ha eleged van...

Karsay Eszter

Ha eleged van...

1480 Ft

Anselm Grün & Susanne Türtscher: A természet gyógyító ereje

Anselm Grün & Susanne Türtscher

A természet gyógyító ereje

2900 Ft

A kosár tartalma

Belépés           Regisztráció

Cimkék

Hitébresztő Blog

Fatimai kilenced (április 24. 9:22)

Az Oltáriszentségről mesélek nektek (április 17. 12:38)

A béke imakönyve (április 10. 9:18)

Gondolatok a bérmálásról (április 3. 16:10)

Fény a sírboltból (március 6. 9:35)

további bejegyzések...

Aktuális ajánlataink

Fogassy Judit: Vegyétek, és egyétek

Fogassy Judit

Vegyétek, és egyétek

680 Ft

Takács Gyula: Tamás estéje

Takács Gyula

Tamás estéje

3200 Ft

Terri Apter: A magabiztos gyermek

Terri Apter

A magabiztos gyermek

1600 Ft

Sághy Ádám & Wappler Ádám: Bevezetés az Újszövetségbe

Sághy Ádám & Wappler Ádám

Bevezetés az Újszövetségbe

2600 Ft