A természet gyógyító ereje

Szerző: Anselm Grün & Susanne Türtscher
Szerkesztő: Bretz Annamária

Kategória: Egyéb
ISBN szám: 978-963-31416-1-8
Kiadó: Bencés Kiadó
Kiadás éve: 2021
Oldalszám: 208
Méret: 128x188 mm
Kötés: puhafedeles

2900 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

A természet ajándékai a gyógynövények, jótékonyan hatnak testünkre-lelkünkre. Nem csak gyógyító kivonatuk hatásos, hanem szimbolikájuk is: megszólítják a lelkünk mélyén nyugvó képeket, és bensőnkbe vezetnek. A természetben lelkünk és testünk belső történéseit látjuk tükröződni. A növények, köztük a szőlőtő, a karácsonyi rózsa vagy a nyírfa, nem csupán hatóanyagaik összességét jelentik, hanem megtestesítenek valami lényegit, titkuk van. Anselm Grün és Susanne Türtscher gyógynövényszakértő összekapcsolják a természet és a természeti mítoszok bölcsességét a keresztény örömhírrel és az egyházi év ünnepeivel.

Anselm Grün atya (1945) a münsterschwarzachi bencés apátság szerzetese és házgondnoka, sokak lelkivezetője és spirituális kísérője.

Susanne Türtscher gyógynövényszakértő, a füvesasszonyok Alchemilla-körének alapítója. Gyógynövény-szemináriumokat és –sétákat vezet a Großes Walsertalban.

Palástfű (Alchemilla vulgaris)

A palástfű szintén májusi gyógynövény. Régóta alkalmazzák nőknél, mivel segíti a termékenységet és a szülést. Neve a botanikában alchemilla. Egy régi könyvben „boldogasszonypalástként” említik. Ez a név a palástos madonnára vonatkozik, aki köpenye alá rejti az árva gyerekeket. Szép kép ez a növény lényéről, amely mindannyiunkban óvja az elárvult gyermeket, és az életre szeretné vezetni. A botanikai név, az alchemilla az alkimistákra vonatkozik, akik a középkorban, Paracelsus idejében azt hitték, hogy a levelek közepén összegyűlő harmatcseppekből aranyat tudnak csinálni. Napfelkelte előtt mezítláb, óvatosan, üvegtálakkal mentek, hogy összegyűjtsék a harmatcseppeket.
A palastfű vérzéscsillapító, gyulladásgátló, lázcsillapító, és gyógyítja a sebeket. Hőhullámok, rendszertelen ciklus esetén, és az altesti izmok erősítésére használják.

[…]

Orvosi zsálya (Salvia officinalis)

A zsálya kedvelt füstölőnövény, de egyébként gyógynövényként tartjuk számon. A zsálya (salvia) neve a salvare szóból ered, amely azt jelenti: „üdvözültnek lenni, szentnek lenni”. A zsálya egy középpontra irányít mindent, kivezeti azokat a dolgokat a helyiségből, amelyek szétszórnak, majd helyet készít a megújulásnak. Támogat és segít álmaink megvalósításában, az elhasználódott és régi dolgoktól pedig segít megszabadulni. Korábban elsősorban a betegszobák füstölésére használták. Az indiánok gyógyítási szertartások előtt alkalmazták. A zsályával való füstöléstől azt várták, hogy felfrissíti a szellemet és erősíti az emlékezetet. A zsálya tisztít és fertőtlenít. Füstje képes megszüntetni a negatív energiamezőket, és antiszeptikus hatású.

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?