Szent Mónika

A keresztény édesanyák szentje

Szent Mónika

Szerző: Malachy Cullen OSA

Kategória: Életrajz
ISBN szám: 978-963-69663-2-4
Kiadó: Szent Gellért Kiadó és Nyomda
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 40
Méret: 100x140 mm
Kötés: puhafedeles

360 Ft

Ebből a termékből jelenleg nincs készletünk!

Kedves Édesanya! Ez a történet egy hozzád hasonló anyáról szól, aki férje és szeretett fia miatt szenvedett. Ők összetörték a szívét, de könnyei és imái végül megmentették őket. Mónika olyan asszony volt, mint te, ugyanolyan hibákkal és gyarlóságokkal. Az ő története erőt és kegyelmet ad a kitartáshoz.

Édesanyák, ismerjétek fel erőtöket! Amit kicsi korukban megtanítotok gyermekeiteknek, azt sohasem fogják elfelejteni. Amikor imádkozni, Istent szeretni és az ítéletet félni tanítjátok őket, a Szentlélek szól ajkatokról. Lehet, hogy nagy bűnösökké válnak, mint Ágoston, de Jézus édes neve, amely a szívükben van elrejtve, végül visszatéríti majd őket.

„Utánamegyek!”

És mi történt Mónikával? „Utánamegyek” – mondta. Ki ismerheti egy édesanya szeretetének nagyságát?! Ez hasonlít legjobban a földön Isten szeretetéhez. Anyánk szívét ezerszer megsebezhetjük, és neki ezerszer kell megbocsátania. Mert ő csupa szeretet hozzánk mindenben, ami minket érint. Mónika is kész volt életét adni elsőszülöttjének lelkéért.

De hogyan utazzon? Átszelni a tengert Afrikától Rómáig több száz mérföldnyi veszélyes utat jelentett. A kis, fából készült vitorlások akkoriban gyakran szenvedtek hajótörést az ádáz viharban. Azután Rómától Milánóig még több száz mérföldet kell megtenni egy idegen országban, ismeretlenek között. Hogyan tudná ezt egy szegény özvegyasszony megtenni? És ő már elmúlt ötvenéves!

De a szeretet mindig talál megoldást. Mónika szíve megtelt bátorsággal. – „Mindenképpen elutazom – mondta. – Istenre bízom magam.”

Perpertua lánya házasságkötésekor hozományhoz jutott. Ez fedezné a költségeket. Több hónapos készülődés után le is ment Karthágó kikötőjébe, és hajóra szállt Róma felé. Vitorlát bontottak, és néhány nap múlva nagy viharba kerültek. Az utasok és a legénység nagyon megrémültek. De nem Mónika. Ő volt az egyetlen nyugodt ember a fedélzeten.

– Ne aggódjatok – bátorította őket. – Imádkoztam, és Isten megígérte, hogy senki sem fog elveszni.

Milyen nagyszerű asszony! Vigasztalta és bátorította a többieket a vihar befejeztéig.

 

Mit vettek még, akik ezt vették?