Az Áldott Orvos rendelőjében

Gyógyít az Áldott Orvos II.

Az Áldott Orvos rendelőjében

Szerző: Gyökössy Endre

Kategória: Lelkiség
ISBN szám: 978-963-69627-2-2
Kiadó: Szent Gellért Kiadó és Nyomda
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 137
Méret: 125x180 mm
Kötés: puhafedeles

2600 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Isten legyen áldott azokért a sokakért, akiknek szívében az Úr Jézus már megindította az Igent. A sok Nem után megindította az Igent: életük felé, embertársaik felé, Isten felé. Megindította az Igent a sorsod felé, a betegséged, derékfájásod, nehezen viselhető házastársad, szegénységed, és az egész betegen is, fáradtan is, teherhordozással is, de mégis csodálatosan szép és gyönyörűséges élet felé.

Mert az élet nagyszerű, az élet csodálatos, az élet gyönyörű! Itt és most is, fiatalon és öregen is, egészségesen és betegen is, abban a pillanatban, amikor szívünk központjából nem a régi, fásult én szól, hogy Nem! Hanem Jézus Krisztustól szól, hogy Igen!

Az ösztönök Istentől valók. Lehet az ösztönélet hömpölygő folyamát szabályozni is! Föl lehet ezt a folyamatot emelni, ahogy a duzzasztó gátak zsiliprendszere fölemeli a hajókat – hegyek fölé emeli, például a Panama-csatornán. Az ösztönöket is meg lehet szabályozni! Föl lehet emelni minden ösztönt, s föl lehet használni magasabb síkon Pál apostol erről beszél a rómaiaknak, ahol nagyon jól ismerték a hedonét, az ösztönök kiélvezését, kiélését, és a legocsmányabb bűnökben való fetrengést:
„Ne uralkodjék tehát a bűn a ti halandó testetekben, hogy engedelmeskedjetek kívánságainak. Tagjaitokat se adjátok oda a bűn szolgálatára, hogy a gonoszság fegyvereivé legyenek. Hanem adjátok oda magatokat az Istennek, mint akik a halálból életre keltetek. Tagjaitokat is adjátok át az igazság fegyvereiként az Istennek. Hiszen a bűn nem a kegyelem uralma alatt éltek” (Róm 3,12-14)
Kicsit nehézkes a stílusa; megkísérlem fölbontani.
A lényeg ez: ne uralkodjék rajtam ez a belső erő, az ösztön, hanem én legyek az ura! Egyedül nem tudok ura lenni. Ösztöneim nálam erősebbek, le tudnak rohanni.
Ezért azt mondja Pál: Adjátok oda magatokat Istennek! Krisztussal együtt már ketten vagytok, és Ő mindennél erősebb! Kegyesen hangzik, de higgyétek el, ez így valóság. Aki az Úrban él, aki rendszeresen él az Igével, imádságban, csöndességben, meditációban, kapcsolatban van felső erőkkel, az Élet magasabbrendű lüktetésével, az (ha nem is mindig, nem szüntelen, de nagyon gyakran) le tudja győzni ezeket a vadállatokat: meg tudja szelídíteni! Ahogy az ember sok-sok állatot háziállattá szelídített, megfejte azokat, igába fogta, szántott velük…
Ösztöneink „tejet” adnak, életet adnak, húzzák az igát: – erőt képviselnek: Krisztus Jézussal. Az Úrban! Erről beszél itt Pál. Vele együtt!

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?