Avatási és szentelési szertartások

Szerző: Dolhai Lajos

Kategória: Liturgika
ISBN szám: 978-963-27740-4-6
Kiadó: Szent István Társulat
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 168

2200 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

A II. Vatikáni Zsinat liturgikus konstitúciójának szellemében az Egyház a zsinatot követő időszakban sorra megújította a szentség kiszolgáltatás addigi formáit. VI. Pál Sacram liturgiam kezdetű, a liturgia megújítására vonatkozó zsinati határozatok érvénybelépéséről szóló rendelkezése után 1990-ig kellett várni az ordinációk végleges szertartáskönyvére. A könyv tartalmazza a lektori és akolitusi szolgálatokra való felavatás szertartását is, továbbá az egyházi rend felvételére jelöltek befogadását. Kiadását II. János Pál pápa rendelte el Ritus ordinationum kezdetű dekrétumával.

A változtatás nyilvánvaló oka az, hogy a megújított és végleges szertartásban egyházunk Tanítóhivatala jobban kifejezésre akarta juttatni a II. Vatikánum tanítását az egyházi rend szentségéről, és az ordo három fokozatának egymáshoz való viszonyáról.

Jelen kötetben röviden összefoglalják a kisebb rendek történetét is, és magyar fordításban hozzák VI. Pál pápa Ministeria quædam kezdetű motu proprióját az első tonzúra, a kisebb rendek és a szubdiakonátus megújításáról a latin egyházban.

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

A kosár tartalma

Belépés           Regisztráció

Cimkék

Hitébresztő Blog

Fatimai kilenced (április 24. 9:22)

Az Oltáriszentségről mesélek nektek (április 17. 12:38)

A béke imakönyve (április 10. 9:18)

Gondolatok a bérmálásról (április 3. 16:10)

Fény a sírboltból (március 6. 9:35)

további bejegyzések...

Aktuális ajánlataink