A Szentlélekkel járni egész éven át

Szerző: Kereszty Zoltán

Kategória: Teológia
ISSN szám: 0865-7467
ISBN szám: 978-963-92813-7-0
Kiadó: Marana Tha
Kiadás éve: 2011
Oldalszám: 261
Méret: 140x200 mm
Kötés: puhafedeles

1200 Ft

Ebből a termékből jelenleg nincs készletünk!

Kereszty Zoltán könyve egy olyan alapkönyv, amelyet minden kereszténynek el kellene olvasnia.

Az Újszövetségi Szentírás egyértelműen bizonyítja, hogy az apostolok öntudata, bátorsága, evangelizációs elindulása szorosan kapcsolódik a Szentlélek eljöveteléhez. Jézus megígérte a János evangéliumban, hogy elküldi a Lelket, aki elvezet az igazságra, aki megtanít mindent, aki az apostolok eszébe juttatja az igazságot, és aki megvigasztal.

Ezek olyan alapkérdések, amelyek nélkül nem lehet kiegyensúlyozott életet élni, főleg nem a mai zűrzavaros világban. Mint keresztényeknek szükségünk van öntudatra, bátorságra, evangelizációs lendületre. Mint igazságot kereső embereknek szükségünk van vezetésre, bölcsességre, vigasztalásra, jó tanításra. Mindezt a Szentlélektől kapjuk meg.

A szerző éveken keresztül vezet szemlélődő csoportokat, és megtanította keresztény testvéreket Lélekben élni és szemlélni a világot.

Szemlélődő imádság

A helyzetkép kialakítása, és az események eleinte néma szemlélése, nézése után Istennel, az Atyával, Jézussal, a Szentlélekkel és az elképzelt jelenetben szereplő más személyekkel fokozatosan megpróbálhatsz párbeszédet is kialakítani az adott anyaggal kapcsolatban oly módon, hogy gondolataidat, érzéseidet, kérdéseidet, vágyaidat és gondjaidat elmondva csendben város a választ, amely lehet megfogalmazott, kép, értelmi, jelképes vagy csupán érzelmeidben jelentkező. Ha ima közben ez nem is sikerül, legalább a végén hasznos egy rövid beszélgetés.

[…]

Az újjászületés élménye legtöbbször természetfeletti adományokkal, karizmákkal is együtt jár (nyelveken szólás, prófétálás, értelmezés, lelkek megkülönböztetése, tanítás, gyógyítás, hősies tanúságtevés stb.). Ezeket az újjászületett keresztény a közösségért kapja. Ezért tudatosan vállalnia és állandóan gyakorolnia is kell őket a közösségben. Minden karizma égi ajándék, ezért nem válogathatok belőle: el kell fogadnom, amit kaptam. De kérhetem őket akár meghatározott céllal is, a Lélek majd eldönti, melyiket szánta nekem.

[…]

A szeretet a Szentlélek gyümölcse, amely kora tavasszal még apró, éretlen, zöld. Napsugárra, táplálékra, esőre van szüksége az éréshez. A szeretet a Szentlélek napsugarával, a bűnbánat esőjével és Isten Igéjének táplálékával fejlődik.

 

Mit vettek még, akik ezt vették?