Mindenkinek van egy angyala

Szerző: Anselm Grün

Kategória: Lelkiség
ISBN szám: 978-963-96702-0-4
Kiadó: Jel Könyvkiadó
Kiadás éve: 2009
Oldalszám: 162
Méret: 124x200 mm
Kötés: puhafedeles

1700 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Részletes könyvajánló

A szerző Münsterschwarzachban a Benedek-rendi Apátság vezetője. Lelki tanácsadó, lelki gyakorlat vezető. Álom, böjt és elmélkedések mélylélektani értelmezője, könyvek írója.

Anselm Grün könyve a hétköznapon túlmutató, az angyalok – gyakran oly felszínes – életünkbe belépő „titokzatos” világát tárja elénk. 24 bibliai történet segítségével mutatja be, hogyan lép be az angyal az ember reménytelennek vélt helyzetébe, hogyan óvja és védelmezi és nyitja meg szemét az élethez vezető útra.

Az agresszió lehet pozitív erő is, amely a közelség és a távolság viszonyát szeretné szabályozni. Bátorságot ad, hogy elhatároljuk magunkat másoktól, és megvédjük magunkat mások sértései ellen. De olyan agressziók is feltörnek bennünk, amelyek teljesen szétszaggatnak minket. Egy asszony mesélte, hogy férjével szemben, aki alkoholistaként pokollá tette életét, néha olyan gyűlöletet érzett, hogy legszívesebben megölte volna. Zabolátlan indulataitól megijedt. Vagy egy férfi teljesen feldühödik, ha meglátja a főnökénél őt rágalmazó, ellene intrikáló kollégáját. Ezek az agressziók rátörnek, és szétmarcangolással fenyegetik, anélkül, hogy meg tudná magát védeni ellenük.

[…]

Felnőttként is szükségünk van újra és újra angyalokra, akik életünket értelmezik a számunkra. Egy baráttal való beszélgetésben hirtelen megértjük, hogy mindannak, amit eddig megéltünk, értelme van, hogy Isten jó úton vezetett bennünket. Vagy hallunk egy prédikációt, és egyszeriben világos lesz, mit jelent jelenlegi helyzetünk. Másként megyünk haza. Megértjük életünket, és el tudjuk olyannak fogadni, amilyen. Temetést élünk meg. Az asszonyokhoz hasonlóan gyásszal telve megyünk a sírhoz. S akkor a beszédben vagy az imákban olyan értelmezést ismerünk meg, ami a történést más fénnyel veszi körül. Vagy zátonyra futottunk, és barátnőnknek életfelfogásunk összeomlásáról panaszkodunk. ám a beszélgetés után úgy érezzük, hogy valaki mégis hordoz bennünket. Még bukásunkban is meglátjuk az értelmet. Minden sorsunkat értelmező embert angyalként tapasztalunk meg. És elég gyakran megtapasztaljuk őket a feltámadás angyalaiként, akik új bizalmat ajándékoznak nekünk, hogy a csüggedésből új életre támadjunk.

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

Anselm Grün: Gondolatok születésnapra

Anselm Grün

Gondolatok születésnapra

1590 Ft

Andrzej Ziółkowski: Könnyű válaszok nehéz kérdésekre

Andrzej Ziółkowski

Könnyű válaszok nehéz kérdésekre

1980 Ft

Anselm Grün OSB: A válaszok könyve

Anselm Grün OSB

A válaszok könyve

2200 Ft

A kosár tartalma

Belépés           Regisztráció

Cimkék

Hitébresztő Blog

A testvér (augusztus 10. 10:36)

A fiam titka (augusztus 3. 9:24)

Mazzarello Mária - Az öröm parancsolata (július 19. 13:29)

A tűz embere (július 13. 8:59)

Stefan Wyszyński, az ezredév lengyel prímása (július 6. 9:24)

további bejegyzések...

Aktuális ajánlataink

Nagy Alexandra: Baráti mosolyok

Nagy Alexandra

Baráti mosolyok

1580 Ft

Ferenc pápa: Laudato si - Áldott légy

Ferenc pápa

Laudato si - Áldott légy

1600 Ft

Luís Gonçalves da Câmara: Memoriale

Luís Gonçalves da Câmara

Memoriale
Egy kortárs portré Szent Ignácról

3400 Ft

Böjte Csaba: Az örömök útján

Böjte Csaba

Az örömök útján

2990 Ft