Szentek szimbólumai

Szerző: Otto Wimmer

Kategória: Egyéb
ISBN szám: 978-963-96703-8-9
Kiadó: Jel Könyvkiadó
Kiadás éve: 2008
Oldalszám: 250
Méret: 125x200 mm
Kötés: puhafedeles

1950 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Részletes könyvajánló

A szerző így ír művéről: „A könyv nemcsak abban segít, hogy felismerjük az ábrázolt alakokat. Végső soron elmélyíti az ikonográfia megértését abból az ábrázolásmódból, amelyhez a szentek története és legendái adnak alapot. A jelkép és az ábrázolás mondanivalója akkor ragyog föl előttünk, ha több szent azonos tartozékait hasonlítjuk össze. Bárcsak felébresztené ez a könyv az érdeklődést és a szeretetet a szentek iránt, akik példaképeink és kísérőink a hit jelében, míg mi is elérjük a végső célt, ahová ők már eljutottak.”

Kehely:
Ansbert érsek kelyhet és ostort tart, Florinus pap kelyhet és korsót, Tillo apát kelyhet, Fakundói János ágostonos remete kelyhet tart a jobbjában, melle előtt, Elzászi Ottilia apátnő kelyhet, amelyből egy szegényt forrás mellett itat. Chichester Richard püspöknek kehely van a lábánál; del Bufalo Gáspár, a Drágalátos Vér Misszionáriusai Kongregációjának alapítója, a mellette álló kehelyre mutat. Kelyhet ostyával tart Borbála és Morus Tamás; fölötte lebegő ostyával Telephorus pápa, akinek tévesen tulajdonítják a három karácsonyi szentmise bevezetését; a gyermek Jézussal Alto; rózsákkal Hermann, mert szentmiséje idején gyakran mennyei rózsaillat áradt; Konstanzi Konrád és Magdeburgi Norbert, akik a legenda szerint egy, a kehelybe esett, akkor mérgezőnek tartott pókot a Szent Vérrel együtt lenyeltek, anélkül, hogy káruk esett volna.

[...]

Kenyér és korsó:
A kenyér és korsó egyszerű életre utal Hohenberg Eugénia apátnőnél, egy tányéron a kis darab kenyér a száműzött Silverius pápára. Meinrad kenyérrel és vendégel meg két hozzá betérő rablót. Verena füles korsóval és kenyérrel megy a szegényekhez és betegekhez.

[...]

Tisztítótűz:

I. Nagy Szent Gergely pápa szentmisét tart (úgynevezett Gergely misét), s maga Krisztus jelenik meg az oltáron, leszáll a keresztről, miközben a vér oldalsebéből a misézőkehelybe folyik. A háttérbe megszabadult lelkek emelkednek ki a tisztítótűzből. – A clunyi Odilo apátnak tulajdonítják a halottak napja bevezetését az 1000. évben. Az ő közelében is a tisztítótüzet ábrázolják, amelyből angyalok vezetik a mennybe a megváltott lelkeket. – Stock Simon kármelita általános főnök mellett szintén tisztítóhelyi lelkek láthatók. Régi hagyomány szerint azzal nyújtotta át neki az Istenanya a skapulárét (vállruhát), hogy ez az üdvösség záloga mindazon számára, akik ezt viselve halnak meg. Ottilia apátnő apja lelkét menti ki tisztítótűzből.

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

A kosár tartalma

Belépés           Regisztráció

Cimkék

Aktuális ajánlataink

Michael Hesemann: A Názáreti Jézus

Michael Hesemann

A Názáreti Jézus

3200 Ft

P.Dr. Aczél László Zsongor OSPPE: A szemlélődés

P.Dr. Aczél László Zsongor OSPPE

A szemlélődés
A szemlélődő ima útjai

2250 Ft

Stift Z. Angelico: Angelico szentkép

Stift Z. Angelico

Angelico szentkép
Szent Pál apostol

40 Ft