Szent Ferenc imafüzet

Kategória: Imakönyv, imafüzet
Kiadó: Szent Maximilian Lap- és Könyvkiadó
Oldalszám: 32
Méret: 105x148 mm
Kötés: puhafedeles

350 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Szent Ferenc 1181/82 körül született Assisiben. Apja Pietro Bernardone gazdag posztókereskedő volt. Ferenc könnyelmű ifjúkor után tért meg. Lemondott anyai örökségéről, teljesen Istennek szentelte magát. Először helyreállította a környék összedűlőfélben lévő templomait és kápolnáit.

A szegénységet választva evangéliumi életet élt, mindenkinek az Isten szeretetéről prédikált. Mezítláb, kötéllel a derekán, szürkésbarna ruhábanvándorolt a vidéken, és prédikált, gyógyított, halottat támasztott fel és ördögöt űzött. Az assisi bűnbánók végtelen türelme hamarosan felkeltette az emberek figyelmét. Eredetisége és hite ellenállhatatlan erővel vonzotta az embereket.

1209. április 15-én követőit a ferences szerzetesrendbe fogta össze, melyet 1215-ben hagyott jóvá III. Ince pápa. Teológiát soha nem tanult, ezért nem a tudós fölényével beszélt, hanem a szívéből áradt a szó. Feladatának tekintette, hogy testvéreivel együtt Jézus életét jelenítsék meg az emberek között, ezért szó szerint vette az evangéliumot. Miként Krisztus isteni szeretetébe fogadta az egész teremtett természetet, úgy Ferencet is bensőséges kapcsolat fűzte a természethez.

A ferences szellem a nőket is magával ragadta, ezért megalapította a női ágat. Harmadik rendjét a világban élő bűnbánók csoportja alkotja. Ferenc tekintélyét mindenki elfogadta. Békét tudott közvetíteni a sokféle háborútól gyötört világban. A keresztes hadjáratoknak is véget akart vetni, ezért a hitetlenek közti igehirdetésre is szívesen vállalkozott.

Akkor sem hagyta el az egyházat, amikor látnia kellett ideáljának elhalványulását saját rendjében, inkább visszavonult az Alverna-hegyre. Ott a Szent Kereszt felmagasztalásának napján Ferenc előtt megjelent egy angyal, és utána testén láthatóvá váltak Krisztus sebei, a stigmák. Súlyos gyomor- és májbántalmaktól szenvedve, vakon, 1226. október 3-án halt meg Assisiben, rendtársai körében. 1228. július 16-án IX. Gergely pápa avatta szentté.

Ünnepe október 4-én van az egész világegyházban.

 

  • Szent Ferenc élete
  • Imák Szent Ferenchez
  • Szent Ferenc imái
  • Naphimnusz
  • Szent Ferenc írásaiból
  • Szent Ferenc mondásaiból
  • Szent Ferenc litániája
  • Énekek Szent Ferencről

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?