Kis Szent Teréz imafüzet

Kategória: Imakönyv, imafüzet
Kiadó: Szent Maximilian Lap- és Könyvkiadó
Oldalszám: 32
Méret: 105x148 mm
Kötés: puhafedeles

350 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Lisieux-i (ejtsd: Liziői) Szent Terézt „Kis Szent Teréz”-nek szokták nevezni. Nemcsak azért, hogy megkülönböztessük Avilai (Nagy) Szent Teréztől, hanem még inkább azért, mert ő maga akart „kis” szent lenni: a mindennapi élet egyszerű eseményei között kívánta elérni az életszentséget. Ezt a magasztos eseményt, amelyet „kis út”-nak nevezett, maradéktalanul igyekezett megvalósítani: a szeretet kicsiny gyakorlataival, önként vállalt önmegtagadásokkal, majd a reá zúduló testi és lelki szenvedések türelmes elviselésével, és másokért felajánlott áldozataival egyaránt.

Már kisiskolás korában súlyosan megbetegedett; a Szűzanya közbenjárására gyógyult meg. Kicsiny korától a kolostori életre vágyott. Testi és lelki szenvedései folytatódtak azután is, hogy megkapta „a Gyermek Jézusról és a Szent Arcról nevezett” rendi nevet. Különösen sokat imádkozott a papokért és a hithirdetőkért, s áldozatul ajánlotta fel magát értük. Ezért lett később a missziók védőszentje. Versei és kiváltképpen önéletrajza, az Egy lélek története irodalmi értékűek, és erkölcsi nevelőerejűek. Különösen sokat szenvedett, amikor – az akkor még gyógyíthatatlan – tüdőbaj támadta meg. Minden szenvedését és megpróbáltatását felajánlotta a hithirdetőkért, a pogányok megtéréséért. A halálra – mint minden másra is – tudatosan készült. 1897. szeptember 30-án, 24 évesen költözött el ahhoz, akihez így szólt utoljára a földön: „Istenem, szeretlek!”

1923-ban avatták boldoggá, két évvel később, 1925-ben pedig már szentté. Ugyanebben az évben a pápa (XI. Pius) a missziók fő védőszentjévé nyilvánította. II. János Pál pápa pedig az egyháztanító címmel ruházta fel 1997-ben. Kis szentünket főként azáltal követhetjük, ha mindenkor és mindenben igyekszünk a szeretetet és a türelmet gyakorolni mindenki iránt. A papokért és a misszionáriusokért végzett imáinkkal, vállalt áldozatainkkal pedig mi is hozzájárulhatunk Isten országának terjedésében.

 

  • Lisieux-i Szent Teréz élete
  • Imádság Szent Terézhez
  • Litánia Szent Teréz tiszteletére
  • Imádságok
  • Lisieux-i Szent Teréz imáiból
  • Kilenced

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?