Testünk, a szeretet tanúja 2.

Mi az igazság a házassággal kapcsolatban?

Testünk, a szeretet tanúja 2.

Szerző: Varga László

Kategória: Lelkiség
ISBN szám: 978-963-89529-1-2
Kiadó: Szent Imre Öröksége Ifjúsági és Szociális Alapítvány, Kaposvár
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 199
Méret: 105x145 mm
Kötés: puhafedeles

2000 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Elsősorban nekik, fiatal keresőknek szól ez a könyv. Jegyességre , házasságra való előkészítésre hív. Jó kis kézikönyvre találnak a papok, lelkipásztorok is Laci atya jelen írásában.  (...)

Ajánlom azoknak is, akik valódi családi értékek mentén felnőve kissé eltávolodtak hitüktől, a keresztény értékektől, szemlélettől, vagy elhagyták őket, és szemük sarkából már csak a praktikus, gyorsan visszatérülő megoldásokat keresik, nincs már türelmük a várakozásokra, erejük az önmegtartóztató, örömkésleltető megoldásokra, és elfelejtették a szentségek gyógyító erejét.

Legeslegjobban a "szépcsaládoknak" ajánlom, akik saját bevallásuk szerint már mindent elolvastak, tudnak és gyakorolnak a keresztény házasság problematikájáról, egyházjogilag is felvilágosultak és vitaképesek, vasárnaponként ott ülnek a templomban, szépen énekelnek és imádkoznak, fejből idézik az Efezusi levelet, sőt házasságukat már többször is megújították valamiféle mozgalom vagy lelki olvasmány segítségével. Igen, ők, az ínyencek is finom újdonságokra lelhetnek e könyvben.

De nem ajánlom e könyvet azoknak, akik nem szeretik a lelki változásokat, jól berendezkedtek a fogyasztói életre, vagy akik a II. Vatikáni Zsinat üzeneteire azt válaszolják: "Hát az már régen volt, most más időket élünk!" Akiknek a Humanae vitac VI.Pál, II. János Pál és XVI. Benedek a Lélekre és egymásra figyelő megnyilatkozásai a család szentségről már csak poros elavult papirrusztekercsek. Ők meg keresgéljenek a fénymásolt könyvek polcain.

dr. Magyar Balázs

Előzmény: Testünk, a szeretet tanúja 1.

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?