Az Úr Jézus tanító útjainak térképei

Illusztráció Emmerick Anna Katalin Jézus tanító évei 1-3. kötetéhez

Az Úr Jézus tanító útjainak térképei

Szerző: Helmut Fahsel

Kategória: Biblikus segédkönyv
ISBN szám: 978-963-27769-4-1
Kiadó: Szent István Társulat
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 110
Méret: 210x295 mm
Kötés: puhafedeles

2100 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Anna Katalin az Úr Jézust – hároméves tanító évei közben – 182 helyen látta. A helységnevek a térképeken Jézus korabeliek, ahogyan Anna Katalin hallotta és közölte. A hegyek, dombok, folyók, patakok és egyéb földrajzi alakzatok nevei az 1942-ig használt modern elnevezések. Emiatt a 2010 körüli Izrael-térképek és e térképek helységnevei nem feltétlenül fedik egymást.

A kötetet XVI. Benedek pápa Verbum Domini kezdetű – az Isten szaváról szóló XII. Püspöki Szinódus utáni – buzdításából vett szavaival ajánljuk az Olvasó figyelmébe:

„Az Ige a Szentlélek műveként egy meghatározott helyen és egy meghatározott történelmi pillanatban testesült meg, a Római Birodalom peremén. Éppen ezért minél inkább látjuk Krisztus személyének páratlan és egyetemes voltát, annál nagyobb hálával fordulunk a Föld felé, ahol Jézus megszületett, élt és mindnyájunkért odaadta magát. Azok a kövek, melyeken a mi Megváltónk járt, emlékeket őriznek, és folyamatosan „kiáltják” az Örömhírt. Ezért nevezték a Szinódusi Atyák szerencsés kifejezéssel a Szentföldet így: „az ötödik evangélium”.” (89.p.)

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?