Az irgalmasság arcai

Az irgalmasság rendkívüli szentévében elmondott beszédek

Az irgalmasság arcai

Szerző: Ferenc pápa
Szerkesztő: Baranyai Béla

Cimkék: Ferenc pápa

Kategória: Lelkiség
ISBN szám: 978-963-99815-8-4
Kiadó: Új Ember Kiadó
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 336
Méret: 146x204 mm
Kötés: puhafedeles

2490 Ft

Ebből a termékből jelenleg nincs készletünk!

Részletes könyvajánló

Nagy öröm, hogy karácsonyra sok magyar ember kézbe veheti ezt a nagyszerű válogatást, amely tartalmazza Ferenc pápa legfontosabb beszédeit, amelyeket az irgalmasság évében mondott. Talán ezek elhangzásakor megragadott bennünket egy-egy mondat vagy gondolat, de akkor az idő rövidsége miatt nem volt alkalmunk foglalkozni vele. Most itt a lehetőség, hogy visszatérjünk ezekhez, és mélyebben, behatóbban foglalkozzunk velük, fedezük fel minden gazdagságát és szépségét ezeknek a beszédeknek.

(Dr. Veres András győri püspök, az MKPK elnöke)

Az isteni irgalom messzire elmegy. Isten különleges, kizárólagos, kiváltságos szeretetkapcsolatra tesz javaslatot. Amikor intelmekkel látja el Mózest a szövetséggel kapcsolatban, azt mondja: „Ha hallgattok szavamra és megtartjátok szövetségemet, akkor az összes népek között különleges tulajdonommá teszlek benneteket, hiszen az egész föld az enyém. Papi királyságom és szent népem lesztek” (Kiv 19,5-6). Nyilvánvaló, hogy az egész föld Istené, hiszen ő teremtette; a nép mégis különleges tulajdonává válik: az ő személyes „arany- és ezüsttartalékává”, mint amelyről Dávid király azt állította, hogy templom építésére adta.

[...]                   

Mit jelent a megtérés? Mindenhol jelen van a Szentírásban, főként a próféták igehirdetésében, akik állandóan az „Úrhoz való visszatérésre” hívják a népet, arra, hogy kérjenek tőle bocsánatot és változtassák meg életmódjukat. A próféták szerint a megtérés azt jelenti, hogy változtatunk a menetirányon, ismét az Úr felé fordulunk, abból a bizonyosságból kiindulva, hogy ő szeret minket, és az ő szeretete mindig hűséges. Tehát visszatérés az Úrhoz.

[…]

Feljegyeztem néhány szót a két tanúságtételből, aztán gesztusaitokból is. Egyik dolog, amit Robert mondott, az, hogy mivel emberi lények vagyunk, nem különbözünk a világ nagyjaitól. Vannak szenvedélyeink, de vannak álmaink is, melyeket kis lépésekben előrehaladva igyekszünk megvalósítani. A szenvedély (pasión) és az álom: két szó, melyek segítségünkre lehetnek. A szenvedély, mely időnként szenvedést okoz nekünk, veszélyeknek tesz ki minket, belsőknek, külsőknek; de ezzel a szóval (pasión) fejezzük ki a betegség okozta szenvedést is… Ezerféle szenvedély és szenvedés van. De ott van az a szenvedély is, amely hajt minket előre, a jó szenvedély, és ez a jó szenvedély késztet minket álmodni.

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

A kosár tartalma

Belépés           Regisztráció

Cimkék

Hitébresztő Blog

Fatimai kilenced (április 24. 9:22)

Az Oltáriszentségről mesélek nektek (április 17. 12:38)

A béke imakönyve (április 10. 9:18)

Gondolatok a bérmálásról (április 3. 16:10)

Fény a sírboltból (március 6. 9:35)

további bejegyzések...

Aktuális ajánlataink

Gárdonyi Géza: A szamaritánus álma

Gárdonyi Géza

A szamaritánus álma

2000 Ft

Berettyán Nándor: JHVH

Berettyán Nándor

JHVH
A Név

2500 Ft

Alain Pastor: Szent Márton élete

Alain Pastor

Szent Márton élete

1500 Ft

Szent Ágoston: Szent Ágoston vallomásai

Szent Ágoston

Szent Ágoston vallomásai
6. kiadás

3600 Ft