A hét igekincse

Minden hétre egy Ige

A hét igekincse

Kategória: Lelkiség
ISBN szám: 978-963-69681-9-9
Kiadó: Szent Gellért Kiadó és Nyomda
Kiadás éve: 2020
Oldalszám: 272
Méret: 145x205 mm
Kötés: keménytáblás

3800 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Hogyan jutott eszembe, hogy olyan elmélkedés-sorozatot állítsak össze, amely az év minden hetére egy-egy csodálatos, drágagyöngyként ragyogó Igét állít elénk?

Egy kisfilm-sorozat ihletett meg, amit a Hét műtárgya címmel vetítettek a televízióban. Minden héten egy értékes festmény vagy szobor állt a középpontban, s a felvevő kamera a lehető leggondosabban centiméterről centiméterre mutatta be a tárgyat. Közben a bemondótól megtudtuk, ki volt az alkotója, miről híres ez a műkincs, és még sok más egyéb fontos tudnivalót is elősorolt.

Milyen jó lenne, ha egyszer ilyen alapossággal tanulmányoznánk a mi legértékesebb „műkincsünket”, Isten Igéjét, a Bibliát!

Komoly figyelmeztetés ez a számunkra, mert az úrasztalától háromféleképpen lehet távozni. Így: „Úrvacsoráztam, s megyünk tovább, gyerünk haza, reméljük, jó ebéd lesz.” Vagy lehet úgy úrvacsorázni, hogy aki szomorú, az még szomorúbb lesz, aki depressziós, még depressziósabb, aki levert, még levertebb, aki keserű, még keserűbb, aki lezúzott, még lezúzottabb. Mert a szentséges jegyekből plusz-mínusz kisugárzik valami, ha úgy nyúl a falat után, ahogy Júdás, mert tudja, hogy abba a bűnbe megy vissza, amiből elindult.

És lehet így is távozni az úrasztalától: „Ez az én bűneim bocsánata, ez az én üdvösségem, és ez megtisztított.” Nem véletlenül figyelmeztet Pál apostol: „Vizsgálja meg azért az ember önmagát, és úgy egyéb abból a kenyérből, és úgy igyék abból a pohárból. Mert aki úgy eszik és iszik, hogy nem becsüli meg az Úrnak testét, ítéletet eszik és iszik önmagának.” (1Kor 11,28-29)

De jó, hogy nem Júdással végződik az úrvacsora története! Az úrvacsora folytatódik, még Júdás sem tudja megzavarni! Olyan ragyogó a Világ Világossága, hogy a tömény sötétség sem tudja beárnyékolni!

Mivel zárja Jézus az úrvacsorát? „Emlékezzetek!” Ez azt jelenti: Kövessetek! Azt is jelenti: Igazodjatok! Nem azt, hogy magatokhoz igazítsatok engem, hanem azt, hogy énhozzám igazítsátok naponként, újra és újra az életeteket –ha azt szeretnétek, hogy az élet valóban élet legyen, túl életen és halálon.

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?