A szenvedés kilencede Gertraud von Bullionnal

Szerző: Georg Birkle

Kategória: Imakönyv, imafüzet
ISBN szám: 978-615-51498-4-9
Kiadó: Családakadémia-Óbudavár Egyesület
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 36
Méret: 117x160 mm
Kötés: puhafedeles

550 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Amikor Gertraud von Bullion 1917-ben önkéntes ápolónőként megismerte a katolikus Schönstatt-lelkiséget a Mons-i kórházban, még nem voltak nők a mozgalomban. Gertraud nagyon lelkesedett az eszmékért és az eredeti életért, melyet a tanúvallomásokból hallott ki.

Felvette a kapcsolatot Kentenich atyával és ő volt az első nő, aki Schönstatthoz csatlakozott. Unokanővérével együtt 1920 december 8-án odaajándékozta magát a schönstatti Háromszor Csodálatos Anyának; ez a szentelés a schönstatti nőmozgalom kezdete.

Gertaud von Bullion nagy szorgalommal és igazi apostoli szellemmel vetette be magát a munkába a női szövetség és az egész schönstatti női mozgalom növekedéséért, míg súlyos tüdőbaja következtében lassan minden külső tevékenységgel fel kellett hagynia, s egészen betegségének elfogadására, értékelni tudására és az ezzel együtt járó lemondásokra kellett figyelnie. Tíz évi betegség után 1930-ban halt meg 39 évesen.

„Serviam” (Szolgálni szeretnék) volt a jelmondata. Betegsége és külső tehetetlensége lehetőséggé változott, hogy életét Schönstattban teljesen odaadja Istennek.

Gertraud sokféle tehetséggel volt megáldva. De a tanulmányi- és hivatás-terveit nem tudta megvalósítani. A világháború után megrendült a család gazdasági helyzete. Szükség volt Gertraudra. Először halálosan megsebesült bátyját ápolta, majd később édesapját, akinek halála után egy bizonytalan jövő állt előtte. Saját betegsége lassanként mindent kivett a kezéből, ami bensőleg betöltötte: feladatok, munkák, másokhoz fűződő kapcsolatok.

[…]

Gertraudot nem törte össze a sorsa. Életének keresztjét hívás ill. hivatásként fogadta el, és beleküzdötte magát a szeretet válaszába. A hosszú szenvedés, mely alatt hónapokon keresztül szanatóriumról szanatóriumra vándorolt, nem tette megkeseredetté. Az áldozata erejéből Gertraud belső életteljességre jutott. Odaadásának mélységéről tanúskodik halálos ágyán mondott szava: „Nem vonok vissza egy szót sem a szentelésemből, mondja meg ezt Anyánknak a kápolnában.” (414) Jobb napjaiban írt sorai mutatják belső beállítottságát és fáradozását:

„Ha tavasszal egy virágzó fát látok, mindig egy olyan lélekre kell gondolnom, aki a kegyelem menyasszonyi díszében áll. A szívemből ilyenkor mindig feltör a kérés: Uram, add, hogy az én lelkemet is elborítsák a szeretet termő virágai… Ha egy lélek szeret, akkor Isten szemében pompásabban virágzik, mint a hófehér virágoktól teljesen beborított körtefa. De mennyi sok virágot kell egy fának hoznia ahhoz, hogy legalább néhány gyümölcs megérjen? Milyen sokszor fel kell a szívünknek esküdnie a szeretetre, amíg ereje lesz áldozat-gyümölcsöt hozni? Sok virágot kell a fának hoznia ahhoz, hogy legalább egy gyümölcs megérjen; sok szeretetnek kell égnie egy lélekben ahhoz, amíg áldozatkésszé válik.” (451)

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

A kosár tartalma

Belépés           Regisztráció

Cimkék

Hitébresztő Blog

,,Omnes vivunt Ei. Mindenki érte él." (március 20. 13:19)

Tizenketten a pályán (július 10. 10:00)

A mi boldogunk (május 7. 13:49)

Családok imakönyve újratöltve (február 10. 10:16)

Nem kötelességünk vagy jogunk a gyermek (január 26. 11:57)

további bejegyzések...

Aktuális ajánlataink

Csókay András & Muhari-Papp Sándor Balázs: Művészet és idegsebészet együtt a hitben

Csókay András & Muhari-Papp Sándor Balázs

Művészet és idegsebészet együtt a hitben

6000 Ft

Szabó József László: Boldogok, akik hisznek - Családi hittankönyv

Szabó József László

Boldogok, akik hisznek - Családi hittankönyv

850 Ft

Tomka Réka: Zsebkendő a tepsiben

Tomka Réka

Zsebkendő a tepsiben

1480 Ft