Angyalok királynéja

Szerző: Kercza Asztrik OFM

Kategória: Imakönyv, imafüzet
ISBN szám: 978-615-51470-3-6
Kiadó: Jel Könyvkiadó
Kiadás éve: 2011
Oldalszám: 167
Méret: 165x165 mm
Kötés: keménytáblás

3400 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

A Katolikus Egyház 9 hivatalos litániáját tartalmazza a kötet, Kercza Asztrik ferences atya tanulmányával. A CD-ken a Központi Papnevelő Intézet kispapjai éneklik a litániákat.

A litániákról szóló eddigi népnyelvű irodalom mellett újabb ismeretek összefoglalását adjuk az olvasó és hallgató kezébe. A könyvvel és a benne található CD korongokkal szeretnénk segíteni, hogy visszaszerezzük az egyházi emlékezet elhomályosult kincseit, egy szóval a hitérzéket, amely e becses ájtatosságok és fohászok peremre kerülésével veszni látszik. Célunk, hogy újra megmutassuk: a litániákban, a népi jámborság legelőkelőbb műfajában mennyi lelki tartalék és bölcsesség, irodalmi és költői szenvedély, mennyei szimbólumok és filozófiai hasonlatok, a szerelem és a szeretet hangjai halmozódtak fel.

A Hangzó imák sorozat, litániákat tartalmazó kötetében olyan módon foglaltuk össze a litániákra vonatkozó legfontosabb ismereteket, hogy az a papképzésben, a hitoktatásban, a lelkipásztori szolgálatban, a kántorok munkájában, vagy a plébániai énekkarok felkészítésében használati értéket képviseljen.

Természetesen vannak zenei aktusok, melyek a fent említett tizenegy mód valamelyikét kizárják, de ezekkel együtt – kellő leleményességgel – még sok zenei lehetőség rejlik a litániákban a művészi, szólisztikus és közösségi, zenei értékek kibontására.
Sokszor a legegyszerűbb megoldás a leghatékonyabb és legmaradandóbb. Ezek újrafelfedezéséhez sok kegyelemre van szükség, mert az újrafelfedezés aktusa tanulást, megismerést, alázatot, elfogadást, bizalmat és hitet kíván az Egyház évezredes hagyománya iránt. XVI. Benedek pápa az aggiornamento értelmében minden szakavatott egyházzenészt olyan alkotásra buzdít, amely szerves kapcsolatot ápol saját gyökereivel.

[…]

A litánia felépítése nagyon egyszerű. A szokásos keretező „Uram, Irgalmazz!”, „Isten Báránya,…” között található a harminchárom csodálatosan igaz és szép megszólítás. Az advocatio csoportosítása, ha lehetséges, igen finom megkülönböztetésen alapul. Az első csoport az isteni lényeg bemutatásával foglalkozik. A második csoport az isteni és emberi szeretet egybefonódását járja körül a Szent Szív gazdagsága szerint. A harmadik pedig Jézus Szentséges Szíve történeti útján vezet végig a föld, az alvilág és a menny helyszínein, így mutatja be a Szent Szív kapcsolatait.

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

Fekete Károly & Kocsis Fülöp & Palánki Ferenc: Hogy a lámpatartóra tegyék

Fekete Károly & Kocsis Fülöp & Palánki Ferenc

Hogy a lámpatartóra tegyék

2600 Ft

Simon T. László: Újszövetség

Simon T. László

Újszövetség

3350 Ft

A kosár tartalma

Belépés           Regisztráció

Cimkék

Aktuális ajánlataink

Sr. Johanna-Andrea OCD: Szent Teréz válaszol

Sr. Johanna-Andrea OCD

Szent Teréz válaszol
Hogyan imádkozzunk? 6.

2500 Ft

Gianni De Rossi & Alessandro D'Este: Ez az én akaratom, ez az én kívánságom!

Gianni De Rossi & Alessandro D'Este

Ez az én akaratom, ez az én kívánságom!

435 Ft

Bruno Ferrero: Gyermekeink és a televízió

Bruno Ferrero

Gyermekeink és a televízió

270 Ft

Marosfalvi Antal: Könyvjelző

Marosfalvi Antal

Könyvjelző
Boldog Mór

50 Ft

Bakos Rafael OCD: A Lélektől megragadottá válni

Bakos Rafael OCD

A Lélektől megragadottá válni

2300 Ft