Isten vagy a semmi - Beszélgetés a hitről

Szerző: Robert Sarah bíboros & Nicolas Diat

Kategória: Interjú
ISBN szám: 978-963-27756-9-2
Kiadó: Szent István Társulat
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 264

2600 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Egy bátor és őszinte könyvet tart a kezében az olvasó. Robert Sarah 1945-ben született az afrikai Guineában. Egy őserdei animista törzs fiaként találkozik először a kereszténységgel, s amikor tizenegy éves gyermekként bejelenti, hogy Isten szolgálatára szeretné szentelni életét, rokonai hitetlenkedve fogadják: „Egy fekete fiúból nem lehet a Katolikus Egyház papja!”

Ő azonban kis batyujával elhagyja szülőfaluját, s ezzel egy fordulatos életút veszi kezdetét: szegénység, távolság a családtól, később a hazáját feldúló függetlenségi háború, a marxista diktatúra és ezzel együtt a katonai üldöztetés… Ám Robert minden gátló körülmény ellenére kitart elhatározása mellett, s mindössze 34 éves, amikor VI. Pál pápa kinevezi püspökké. Ekkor ő a világ legfiatalabb főpásztora.

Az azóta eltelt évtizedekben több fontos egyházi megbízatást is betöltött, s ma az Istentiszteleti és Szentségi Fegyelmi Kongregáció bíboros-prefektusa. Ebben a könyvben Nicolas Diat vatikán-szakértő, oknyomozó újságíró beszélget vele életútjáról, és az Egyház időszerű kérdéseiről.

– Melyek az Egyház jövőjét illető jelek, amelyekre leginkább oda kell figyelnünk?
Mi a véleménye a könnyű és divatos lelkiségekről, amelyek beférkőznek a katolikus hitbe?
Ön nagyon kritikusnak, sőt keménynek tűnik az ősi keresztény kultúra európai fejlődésével szemben…
Miért „hagyja” Isten a Közel-Keleten lemészárolni azokat a gyermekeit, akik hűek hozzá, egészen életük fájdalmas felajánlásáig?
Melyek az Egyház kudarcai?


Bátor kérdések – őszinte válaszok: ezek a legfőbb jellemzői a könyvnek, amely nem csupán a problémákról szól, hanem a lelki megújulásban és az Isten felé fordulásban gyökerező megoldásokról is.

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?