Isten éltet

A keresztény szemlélet

Isten éltet

Szerző: Timothy Radcliffe

Kategória: Lelkiség
ISBN szám: 978-963-99207-4-3
Kiadó: Vigilia Szerkesztősége és Kiadóhivatal
Kiadás éve: 2021
Oldalszám: 468
Méret: 135x198 mm
Kötés: puhafedeles

3600 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Hogyan tud a kereszténység hatni kortársaink szemléletére napjainkban, amikor a nyugati világban egyre kevesebben vallják magukat vallásosnak? Timothy Radcliffe erre keresi a választ könyvében. Érdekfeszítően, sokszor szórakoztatóan mutatja be a „keresztény szemléletet”, amely tágasabb és teljesebb életre hív mindenkit, hívőket és nem-hívőket egyaránt. Isten szavára hivatkozik: „Eléd állítottam az életet és a halált: válaszd az életet”.

Érvelésében Radcliffe segítségül hívja mindazokat, akik értik az emberi élet szépségét és bonyodalmait, örömeit és küzdelmeit – írókat és költőket, tudósokat és művészeket. Szövetségeseinek tekinti mindazokat, akik ki akarnak törni véges világunk börtönéből, földhözragadt, egysíkú szemléletéből, hogy megláthassák az életnek végtelenbe nyíló gyönyörű távlatait.

A könyvben elkísérjük Jézus tanítványait, hogyan próbálják megérteni őt, aki meggyógyítja és tanítja az embereket, megbocsátást és örök életet kínál mindenkinek. A halál színe előtt pedig arra tanítja őket, hogy mit jelent az eleven élet Istenben – már itt a földön is. Szava nekünk szól: “azért jöttem hogy életük legyen, bőséges életük”.

*

Timothy Radcliffe 1945-ben született Londonban. Domonkos szerzetes, teológiai tanulmányait Oxfordban végezte. Négy éven át az angol provincia vezetője, majd kilenc éven át, 1992-től 2001-ig a domonkos rend legfőbb elöljárója. Ezekben a mozgalmas években beutazta szinte az egész világot, és megrendítő élményekben volt része: rengeteg borzalmat látott, de találkozott az emberi hősiesség ragyogó példáival is.

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!