Minden napra egy történet a Bibliából

Szerző: Joy Melissa Jensen

Kategória: Gyermek
ISBN szám: 978-963-35753-3-8
Kiadó: Alexandra Kiadó
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 450
Méret: 170x247 mm
Kötés: keménytáblás

5500 Ft

Ebből a termékből jelenleg nincs készletünk!

Legkedvesebb bibliai történeteink elevenednek meg ebben a színes és olvasmányos mesekönyvben, amely egy év alatt, napról napra ismerteti meg gyermekünket a Bibliával.

A gyönyörű illusztrációk és az átfogalmazott szövegek könnyedén szerettetik meg az ifjú olvasókkal a Szentírást.

95. NAP
A kémek elszöknek
Józsué 2:15-24

Ráháb egy vörös kötelet csomózott az emeleti ablakhoz, ami leért egészen a földig. Ezután a kémekhez fordult.
– Ereszkedjetek le ezen a kötélen. Csendben távozzatok, és rejtőzzetek el a hegyek között, mert ott nem találnak rátok a király katonái. Fel fogják adni a kereséseteket, és visszatérnek Jerikóba. Akkor biztonságban lesztek. A kémek köszönetet mondtak Ráhábnak, és elkezdtek leereszkedni, á, előtte még visszafordultak Ráhábhoz:
– Ha majd népünk beveszi Jerikót, hagyd ezt a vörös kötelet az ablakban. Ez emlékeztetni fog minket arra, hogy ne bántsuk a családodat.
Ráháb bólintott.
A kémek elhagyták Jerikót, és három napon át a hegyekben bujkáltak, ahol a katonák nem akadtak rájuk. Amikor visszatértek a táborba, elmondták Józsuének és Izráel népének, mi történt velük.
– Jerikó népe retteg – számoltak be róla. – Tudják, hogy az Úr velünk van!

[…]

175. NAP
A vetélkedés
1 Királyok 18:16-24

Isten elküldte Illést Ahábhoz a hírrel, hogy nemsokára esőt küld a földre. Amikor Aháb király meghallotta, hogy Illés közeleg, elébe sietett.
– Te bajkeverő! – ripakodott rá. – Nézd csak meg, mennyi szenvedést okoztál Izráelnek!
Illés azonban így felelt:
– Te vagy a bajkeverő. Te tagadtad meg Isten és imádtad Baált. Áldozzunk fel két bikát. Te áldozzál csak Baálnak, én ugyanezt teszem Istennek, de tüzet egyik bika alatt sem gyújtunk. Ehelyett mindketten imádkozunk. Hadd válaszoljon az igaz Isten azzal, hogy tüzet gyújt az áldozat alatt.

[…]

294. NAP
A tíz leprás
Lukács 17:11-19

Jézus Jeruzsálem felé tartott. Ahogy áthaladt egy falunk, találkozott tíz leprással, akik messziről kiáltoztak felé:
– Könyörülj rajtunk, Jézus!
Jézus odalépett hozzájuk.
– Menjetek a paphoz és kérjetek tőle segítséget – mondta nekik.
A leprások engedelmeskedtek és távoztak. Amíg a paphoz tartottak, Jézus meggyógyította őket. A férfiak elmentek, hogy megünnepeljék gyógyulásukat, csak az egyikük tért vissza Jézushoz – egy szamaritánus, aki egész úton Isten dicsőségét zengte. Amikor meglátta Jézust, a lába elé borult.
– Köszönöm neked, Uram, hogy meggyógyítottál – hálálkodott.
– Hol vannak a többiek? – kérdezte tőle Jézus. – Idegen van itt, mégis egyedük te tértél vissza, hogy hálát mondj Istennek. Most már menj, a hited meggyógyított téged.