Szent Őrangyalok imafüzet

Kategória: Imakönyv, imafüzet
Kiadó: Szent Maximilian Lap- és Könyvkiadó
Oldalszám: 32
Méret: 105x148 mm
Kötés: puhafedeles

350 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Keresztény hitünk tanítása szerint Isten a világ teremtésekor nem csak látható, anyagi dolgokat teremtett, hanem a mi szemünk számára láthatatlan lelkeket is, az angyalokat. Értelmük és szabad akaratuk van, de anyagi testük nincsen. Feladatuk az Isten dicsőségének szolgálata. Nekik is el kellett azonban ismerniük Isten mindenhatóságát.

A tökéletes megismerés révén, melyet nem befolyásol az anyagi valóság, valamint szabad akaratuk révén, ez a döntésük végleges volt. Azok a lelkek, akik nemet mondtak Isten jóságának, elkárhoztak, ők lettek a gonosz szellemek, a sátán. Akik elfogadták az Istentől nekik rendelt hivatást, azok maradtak a jó angyalok.

Nem tudjuk számukat, bizonyára nagyon sokan lehetnek.Korábban különböző, összesen kilenc csoportba, úgynevezett angyali karba sorolták őket. A három főangyalnak a nevét a Szentírásból ismerjük: Mihály, Gábriel és Rafael. A Szentírás tanítása szerint minden embernek van külön őrangyala, aki vigyáz reá, jó sugallataival az üdvösség felé vezeti, valamint közbenjár érte Istennél.

A szent őrangyalokat október 2-án ünnepeljük. Illő, hogy kifejezzük hálánkat a gondviselő Istennek a szent őrangyalokért az imádság által is. Ez az imakönyv ebben szeretne segítségül szolgálni.

  • Bevezető
  • Elmélkedések
  • Imádságok a szent őrangyalhoz
  • Gyermekek imái
  • Litánia az isteni gondviselésről
  • Versek

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?