Élet a Lélekben szeminárium

Kézikönyv szemináriumi vezetők részére

Élet a Lélekben szeminárium

Szerző: P. Ernst Sievers, W.V.

Kategória: Egyéb
ISBN szám: 978-963-78785-6-4
Kiadó: Marana Tha Kiadó
Kiadás éve: 2022
Oldalszám: 77
Méret: 210x298 mm
Kötés: puhafedeles, kartonált

2200 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Világszerte elterjedtek az utóbbi évtizedekben az olyan jellegű tanfolyamok, amelyek rövid tanítási anyaggal segítséget nyújtanak az Egyház megújulásához. Ezek az intezív kurzusok, szemináriumok, lelkigyakorlatok összefoglalják a hit alapjait és előkészítenek a Jézus melletti döntésre.

Nálunk Magyarországon különösen fontosnak látszanak ezek a szemináriumok, mivel az elmúlt évtizedek (1950-1990) politikai nyomása miatt igazi keresztény felnőttképzést nem lehetett végezni. Nagy a lemaradás és az Evangélium üzenetével kapcsolatos tájékozatlanság.

A II. Vatikáni Zsinat és II. János Pál pápa nagy hangsúlyt helyezett a világiak képzésére és fontos szerepet szánt nekik az evangelizációban.

„Maga az Úr adta a világi híveknek az apostoli hivatást. Fleszentelésben részesülnek: királyi papsággá és szent nemzetté lesznek... A híveket apostolkodásukhoz különleges adományokkal is ellátja a Szentlélek (1Kor 12,7), aki az Isten népének megszentelését munkálja.” (II. Vatikáni Zsinat, Apostolicam Actuositatem 3.)

„Midőn Krisztus prófétai küldetésben részesülnek... a világi hívőket ez alkalmassá teszi és elkötelezi, hogy az Evangéliumot befogadják a hitben, azt hirdessék szóval és tettel, és bátran rámutassanak arra, ami a világban rossz.” (Christifideles Laici 14.)

„A világi hívek lelki képzésének kiváltságos helyet kell elfoglalnia, hiszen arra kaptak meghívást, hogy növekedjenek a Jézus Krisztussal fenntartott benső kapcsolatban... a testvérek felé szeretetben és igazságban megnyilvánuló önátadásban.” (Christfideles Laici 60.)

Ajánlom azoknak, akik felelősséget éreznek a keresztény felnőttképzés iránt, különösen az Élet a Lélekben szemináriumok vezetőinek.

Katona istván atya

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!