Úton a szabadság földjére

A Tízparancsolat új olvasata

Úton a szabadság földjére

Szerző: John testvér, Taizé

Kategória: Teológia
ISBN szám: 978-963-99207-8-1
Kiadó: Vigilia Kiadó
Kiadás éve: 2021
Oldalszám: 140
Méret: 138x198 mm
Kötés: puhafedeles, kartonált

2600 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

A Tízparancsolat legtöbbünket visszarepít gyermekkorunk hittanóráihoz. Könnyen felidézik a vak engedelmességet, a bűnt és a bűntudatot, a moralista vagy legalista gondolkodásmódot. Negatív megközelítésük ellentétes végletnek tűnik a szeretet és felelősség pozitív vallásával szemben, amelyet Jézus Krisztus hirdetett.

Vajon mit jelenthet a Tízparancsolat kortársaink számára, akik minden akadálytól mentes életre vágynak? Csupán antik akadályokat a személyes szabadságukhoz vezető úton?

Vagy ellenkezőleg, éppen a tíz kijelentés az, amely a szabadság és a kreativitás terét körvonalazva aktualizálja az Istennel kötött szövetség örök érvényét? E kijelentések távolról sem akarják lelassítani a személy dinamizmusát, hanem útjelző táblákként, mérföldkövekként tekintve rájuk az igazi Élethez vezető utat jelzik.

John testvér könyve e jól ismert bibliai szöveg új olvasatát javasolja, hogy megmutassa, a Tízparancsolat milyen egyszerű határokat jelent, amelyek megvédik személyes szabadságunkat, és segítenek, hogy a minket szerető Isten gyermekeiként cselekedhessünk és növekedhessünk.

A Taizében, nemzetközi ifjúsági találkozókon elhangzott bibliai bevezetőket tartalmazó könyv segítséget kíván nyújtani ahhoz, hogy felfedezzük az ősiség pecsétjével ellátott szöveg meghökkentő aktualitását.

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!