Beszélgetések a hitvallásról és a tízparancsolatról

Szerző: Erdő Péter

Kategória: Lelkiség
ISBN szám: 978-963-27796-7-6
Kiadó: Szent István Társulat
Kiadás éve: 2021
Oldalszám: 340
Méret: 130x190 mm
Kötés: keménytáblás

2900 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

A kötetnek, amit az olvasó a kezében tart, az a négy nagy témát érintő beszélgetéssorozat az alapja, amit Erdő Péter bíboros úr a Mária Rádióban folytatott 2018 és 2020 között. A Miatyánkról és a szentségekről szóló kötet 2021 májusában jelent meg. Most pedig - a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra ütemezve, azt üdvözölve - a Hiszekegy és a tízparancsolat rádiós anyagainak szerkesztett változata öltött könyv formát.

De mi is a jelentősége annak, hogy a tudós főpásztor ma összefoglaló tanítást ad a katolikus gondolkodás és világkép legfontosabb alapjairól? Mi a jelentősége, amikor eszmék és ideák egyre gyorsuló és egyre erőteljesebb versenye zajlik az emberek figyelme, szíve, lelke megnyeréséért?

Szent Pál adja meg az egyik választ kérdésünkre a Korintusiaknak írt első levélben: "»Minden szabad«, de nem minden használ. »Minden szabad«, de nem minden szolgál a javunkra (10,23). A válasz másik fele pedig Izajás prófétától jön: "Bizony, ha nem hisztek, nem maradtok meg" (7,9).

"Értelmes emberekhez szólok, ítéljétek meg magatok, amit mondok" (1kor 10,13). Ez lehetne a mottója Erdő Péter két kötetének. Kívánjuk, hogy az olvasó nagy szellemi haszonnal forgassa, hisz a magyarság jelenének és jövőjének legnagyobb és drámai kérdéseire nincs megoldó és helyes válasz, ami nem a kereszténységen alapul.

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

A kosár tartalma

Belépés           Regisztráció

Cimkék

Hitébresztő Blog

Fatimai kilenced (április 24. 9:22)

Az Oltáriszentségről mesélek nektek (április 17. 12:38)

A béke imakönyve (április 10. 9:18)

Gondolatok a bérmálásról (április 3. 16:10)

Fény a sírboltból (március 6. 9:35)

további bejegyzések...

Aktuális ajánlataink