Nevezetes személyek Szentgotthárd történetében

Szerző: Csuk Ferenc & Horváth Zsuzsanna & Talabér Lászlóné

Kategória: Helytörténet
ISBN szám: 978-615-58475-2-3
Kiadó: Szülőföld Könyvkiadó Kft.
Kiadás éve: 2022
Oldalszám: 152
Méret: 165x235 mm
Kötés: puhafedeles, kartonált

3990 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

„Csak annak a közösségnek van jövője, amelynek van a múlt ismeretére épülő történelmi tudata. Ha tudja, hogy voltak hősei és tudósai, akiket példaképül választhat...” (Dr. Vörös Ottó)

Szentgotthárd közönsége és a városunk története iránt érdeklődők immár sokadik olyan kötetet olvashatják, melynek szerzői között ott vannak a 12 éve megalakult Honismereti Klub aktív tagjai. Évek óta foglalkozunk a nevezetes személyek életével is. Megjelent már egy-egy könyv Vargha Gáborról (2018), illetve Széll Kálmánról (2019). A klub honlapján további információk olvashatók hírességeinkről, a „Halhatatlanok Aranykönyve” is tartalmaz hat nevet.

Jelen kötetünkben mindazok szerepelnek, közel 200-an, akik – az eddig elvégzett kutatásaink alapján – Szentgotthárdon születtek, vagy életük valamely szakaszában itt laktak, tanultak, dolgoztak, és tevékenységük valamilyen szempontból kiemelkedő. A több évi kutatás, adatgyűjtés után városunk gazdag történelmének olyan személyeit mutatjuk be, akiket eddig sok esetben egyáltalán nem vagy csak méltatlanul kevéssé ismertek még a helybeliek is. Pedig Benjámin László szavaival élve: „Emléknél többek ők”.

Reméljük, hogy olyan figyelemmel és szeretettel fogadják könyvünket, ahogy az készült. (Talabér Lászlóné)

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!