Ötven levél a keresztény hitről

Szerző: Gerhard Lohfink

Kategória: Hitvédelem
ISBN szám: 978-963-99206-8-2
Kiadó: Vigilia Kiadó
Kiadás éve: 2019
Oldalszám: 240
Méret: 135x198 mm
Kötés: puhafedeles

2900 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Az ismert teológus 50 levélben fejti ki a hit alapvető témáit egy olyan házaspárnak, akik számára ez a világ ismeretlen. A levelek fokról-fokra vezetik be az egyháztól távol állókat a hitbe, szellemesen és könnyen érthetően magyarázva el az alapvető keresztény fogalmakat. Ennek során számos olyan kérdésre, ellenvetésre is választ kapunk, amelyek joggal merülhetnek föl a hittel, a Bibliával, a szentségekkel, a keresztény élettel kapcsolatban.

A szituáció kitalált, a levelek címzettjei nem léteznek a valóságban. A kerettörténet szerint a nem hívő házaspárt meghökkenti, hogy egy szép napon kilenc éves kislányuk azzal áll elő, hogy szeretne elsőáldozó lenni a barátnőivel együtt. A szülők tanácstalanok, így a szerzőhöz fordulnak kérdéseikkel.

A könyvet haszonnal forgathatják azok, akik szeretnék megismerni az egyház hitét és életét, de azok számára is érdekes olvasmány, akik benne élnek a hit világában, de szívesen végiggondolják újra —vagy éppen először — azt, amit magától értetődően éltek eddig.

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!